keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Toivon merkki

Viime viikonvaihteessa lauantaina mökkimaisemissa oli todella kaunis, keväinen, aurinkoinen, vähätuulinen päivä, ja lämpötilakin kipusi auringossa useamman asteen plussalle. Vaikka lumenvalkoinen olikin vielä vallitsevin väri maanpinnassa, sain paljon toivoa tästä kukkapenkistä pinnistelevästä vihreästä. Helmililjan alku? Vähän siltä näyttäisivät lehdykät. Ja joitakin muitakin tiittejä pisti esiin mullasta sieltä täältä, mutta en saanut niitä kuvattua, kun ovat kaikki verkkojen alla. Olen päättänyt voittaa taistelun peuroja ja pupuja vastaan :) Ennaltaehkäisy siis käynnissä, niiden sipulien osalta, jotka syksyilla säästyivät peuroilta: nehän kaivoivat vastaistutetut sipulit ylös ja massuttivat suihinsa.


20 kommenttia:

 1. Usko tai älä, meillä on takapihalla 25 - 30 cm lunta. Kesä ei tule tänne ikinä. Sinne näköjään tulee, kun vihertää noin kauniisti. Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä lunta esim. varjoisalla kotipihallani riittää saman verran kuin teidän takapihalla. Tuolla mökillä aurinko pääsee vähän paremmin joihinkin kohtiin lämmittämään, ja musta multa kun hiukan paljastuu esille, tarraa aurinko länttiin entistä hanakammin. Kivaa viikon jatkoa, kyllä se kevät koittaa meille kaikille!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä on, ja tämä pieni vihreä tiitti luo uskoa siihen!

   Poista
 3. Peurat niin söpöja mutta menkää muualle syömään.. tuo on tosi hankala ongelma..
  Ihanaa kun toivoa keväästä ja kesästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja bambit on ihania ja niitäkin täällä näkyi viime syksynä useampia. Kauniita ovat, mutta saisivat syödä ojien ja metsien herkkuja.

   Poista
 4. Ihana tuo sun bannerikuva, ihan henkeäsalpaavan kaunis. Saapa nähdä miten mun mökkipuutarhani käy, siellä kun ei ole vielä mitään istutuksia, mutta tämän kesän jälkeen taatusti on.
  Aurinkoista kevään jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos banneri miellyttää. Sen teko oli itse asiassa yllättävän haasteellista, kun yritin saada siitä tasapainoisen sävyiltään ja yhtenäisen fiiliksen kukkien erimuotoisuudesta huolimatta. Sitä oli kyllä kiva värkätä! Visuaalisuus kun on se mun juttu, josta tykkään :) Kiva nähdä, mitä kaikkea saat mökille aikaiseksi! Aurinkoa ja lämpöä myös sinun kevääseesi!

   Poista
 5. Tuo on jo todella toivoa antava kuva. Meillä on juuri ja juuri sula käveltävä polku talon ympäri, muutoin aika korkeatkin kinokset vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipihalla kyllä täälläkin niitä kinoksia riittää! Hyvä, jos varjopaikoista juhannukseksi sulavat!

   Poista
 6. Uskomattomalla energisyydellä tähän aikaan pukkaa pientä vihreää heti, kun pienikin sulapaikka ilmestyy.
  On tämä kevättä jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin, että sinäkin olit kuvaillut uudella makrolla kasvun ihmeitä ihan maatasolta, en vain ehtinyt aamulla kommenttia jättämään, kun piti kiiruhtaa töihin.

   Poista
 7. Siinä se toivo on! Törkeää käytöstä peuroilta, mässyttivät sipulitkin, meillä on sentään tyydytty vain maanpäällisten osien hotkimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä vaiheessa, kun sain tiedon peurojen ylös kaivamista sipuleista, ei paljon naurattanut. Narsissit kun eivät heille kelpaa, niin niitä oli sitten potkiskeltu penkistä pitkin ketoa.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Ja jos yöpakkaset saataisiin vielä katoamaan jonnekin Siperiaan, mistä tulivatkin, niin kevät olisi jo täydessä vauhdissa ja linnutkin pääsisivät muuttamaan...

   Poista
 9. Kevään ekat vihreet on aina niin parhaita - just toivon merkki - sieltä se kesä vielä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä ilon läikähdyksen ne vihreät alut sydämessä saavatkaan aikaiseksi!

   Poista
 10. Sieltä se puskee mullasta yöpakkasista välittämättä - kevät!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!