keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ei päivääkään

Pääskysestä ei päivääkään...


Tämän lähemmäksi eivät minua päästäneet. Askel vielä ja ne singahtivat lentoon! Haarapääskyt olivat siis tänään saapuneet hengailemaan mökin lähistön puhelinlangalle. Myös hyttysarmeija oli sitä mieltä, että nyt on kesä! Parinkymmenen asteen lämpöaalto näytti herättäneen sadat mökkimaaston hyttyset. Ja jestas, minkäkokoisia ne olivat! Superhyttysiä! Nyt on paukamia siellä täällä.

Palloesikkoni (Primula denticulata) näyttää selvinneen talvesta ihan hyvin ja on jopa kasvanut kokoa. Hauskasti oli muutaman päivän sisällä kukkapalleroihin ilmestynyt jo nuppuihin väriä...

Tämä vaalea liila väri on mielestäni tosi soma. Ostin tälle pariksi Helsingin puuutarhamessuilta melko tumman pinkin värisen, se ehti jo kukkia kotona ennen kuin routa oli sulanut ja sain sen istutettua. Kiva nähdä tämä lila kukkapalloksi muotoutuva ihanuus, viime tapaamisesta onkin melkein vuosi :)

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, odotan kovasti sitä lopullista kukkapalloa, se on mielestäni huikea!

   Poista
 2. En ymmärrä kuinka onnistut aina tallentamaan noita luontokappaleita noin läheltä. Sinulla mahtaa olla hyvä kamera. Ihanaa pääskysiä! Se on kesä nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normitavisdigijärkkäri pikkuputkella. Pitää hiippailla mahdollisimman lähelle kohdetta :)

   Poista
 3. Todellakin, nyt on kyllä ihan kesä! Paitsi tänään, kun sataa ja on ankeaa. Palloesikkoni ovat samassa aikataulussa kuin sullakin. Kiva katsella niiden avautumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla piti tuon vaaleanlilan lisäksi olla muistaakseni myös valkoinen, jonka istutin viime syksynä, mutta en löydä sitä enää mistään...

   Poista
 4. Pääskyset ovat tulleet jo myös tänne Savoon asti. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, se on sitten kesä jo teilläkin!

   Poista
 5. Voi ne hyttyset tulee harmiksi taas.. Kauniita ovat kukkaset sinulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä hyttysiä en kyllä kesästä kaipaa, vaikka muuten kesä lempivuodenaikani onkin!

   Poista
 6. Ihmettelin ihan kun pääskyset viime perjantaina saapuivat meille. Usein niiden saapuminen on mennyt jopa kesäkuulle asti. Niiden sirkutusta on niin ihana kuunnella. Ja sieltähän se kesäkin sitten tuli, kyllä ne tiesivät. Eilen oli aivan mahtava sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eilinen oli ensi kertaa viikkoihin vähätuulinen päivä. Voi, miten sellaista jo olinkin kaivannut! Välillä tuntuu, että täällä tuulee nykyään jatkuvasti...

   Poista
 7. Konsertti ainakin on ollut kova, en tiedä ketkä ovat olleet laulajina, mutta veikkaisin koko kuoron saapuneen!
  Ja ensimmäiset hyttysetkin on bongattu, ne tosin vaikutti kovin pöllömystyneiltä....urospuolisia? Eivät nimittäin hyökänneet kimppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se pääskysten "laulu" on sellaista vitinää :)

   Poista
 8. Ihanuuspostaus! Täydellinen jälkiruoka äsken nauttimaani aamiaiseen, tästä innostuneena on hyvä lähteä ulos tarkkailemaan kevään uusia merkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löysit kivoja kevään merkkejä!

   Poista
 9. Lenkillä olessa näin, myös haarapääskysten lentelevän pellon yllä...pääskysestä ei päivääkään...SE on sitten kesä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei ainakaan enää niitä pakkasöitä tulisi!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!