sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Saanko esitellä: Philippe

Kokeilin joskus kurjenpolvia mökillä, mutta yksi kerrallaan ne näivettyivät. Epäilin syyksi lähinnä muurahaisia, jotka käytävillään ilmasivat liikaa kukkien juuritilan.

Päätin nyt kuitenkin monen vuoden jälkeen kokeilla uudestaan jotain kurjenpolvilajiketta - varsinkin, kun olen ymmärtänyt, etteivät ne kauheasti peuroillekaan maistu. Kun näin alessa keväällä jalokurjenpolvi 'Philippe Vapellen' taimia, ostin niitä pari ja jo nyt olemme saaneet nauttia runsaasta, viehättävän sinisestä kukinnasta.

´Philippe Vapelle' on kuulemma kahden Kaukasus-lajin hybridi (G. renardii x G. platypetalum). Lehdistö on siniharmaa, pehmeä ja vähän nukkainen - ja näyttää myös maistuvan jollekin hyönteiselle, joka rei'ittää lehdet. Ehkä yritän perinteistä mäntysuoparuiskutusta ainakin ensiavuksi...
9 kommenttia:

 1. Ihanan hauras ja kaunis värinen. Hyvää kesän jatkoa

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis! Ihan uusi lajiketuttavuus minulle.

  VastaaPoista
 3. Komea Philippe, oli mukava tutustua :) Minulla muurahaiset ovat tehneet pari suurta pesää kasvimaalle ja ilmaavat kasvien juuret. Varsinkin aioto-oregano on niiden suosiossa. Siirsin kasvin viime kesänä, mutta muurahaiset ovat muuttaneet perässä :) Murkuista on paljon hyötyä kasvimaalla, vähän aikaa katselin kun ne raahasivat kaalikoin toukkia pesäänsä.

  VastaaPoista
 4. Voi minä rakastan kurjenpolvia ja meidän puutarha on niitä pullollaan. Ovat niin helppoja kasveja ja kukkivat todella pitkään. Meiltä löytyy vaalean hennon pinkkejä, tumman pinkkejä, valkoisia ja sinertäviä :-)

  VastaaPoista
 5. Oikea herrasmies tämä Philippe. Toivottavasti saa olla rauhassa myös pikkuötököiltä.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis herra Philippe! Aika samannäköinen Geranium x magnificum kasvaa meillä, sen terälehdet ovat vain ehkä hiukan leveämmät, väri on ulkomuistista arvioituna hyvin lähelle Philippen.

  Ooh, jospa voisi vain kurjenpolvia kasvatella, mikäs olisi ihmisen ollessa :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!