sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Naapurien touhuja

Kyllä siinä parvekkeen edustan lähimännyn oksat notkahtelevat, kun nämä puolen kilon painoiset sepelkyyhkyt (Columba palumbus) trafikoivat pesäänsä ja sieltä ulos. Liikennettä on ollut viime päivinä melko paljon. Kyyhkyt laskeutuvat useimmiten jollekin männyn oksalle ja räpiköivät sitten tiensä kuusen suojissa olevaan pesäänsä. Linnut ovat olleet siinä samassa pesässä jo useampana kesänä eli ovat käytännössä naapureitani!

Luulenpa, että sepelkyyhkypariskunta on pykäämässä jo toista poikuettaan tänä kesänä. Ainakin pesäremonttia on tehty kantamalla pesään uusia oksia, yksi risu kerrallaan. Hidasta puuhaa suurille linnuille, mutta uutterasti ovat kotihommia paiskineet, siitä ei voi moittia!

Tämä yksilö oli iltapesulla minun kastellessani parvekekukkia, valo riitti juuri ja juuri kuvaamiseen käsivaralta. Aika symppiksiä nämä Suomen kookkaimmat kyyhkyt! Hu-huu-huu-hu-huu! Tuon ääntelyn vuoksi kyyhky taipuu meidän suussa nimeksi uhuu :)


12 kommenttia:

 1. Niin- peseytyminen on tärkeää!!! Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on ilmeisesti, jossakin lähistöllä, kyyhkyn pesä, koska parveilevat puissamme....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä sepelkyyhkyjä näkee todella usein esim. teiden katulamppujen putkissa päivystämässä. Paljon niitä tuntuu nykyään olevan.

   Poista
 3. Komeita naapureita, hienot kuvat taas. Meilläkin on varmaan toinen pesintä menossa, sillä reviirihuutelu alkoi uudestaan jokin aika sitten. Sympaattisia lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tykkään näistä naapureista. Ovat paljon pienempiäänisiä kuin monet ihmisnaapurit :)

   Poista
 4. Mä aluksi ihmettelin, että mikä ihmeen pöllö meidän lähimetsään on muuttanut?! Vaan sitten tajusin, että ne ovatkin näitä sepelkyyhkyjä! :) Sillä on aika pieni pää tuohon muuhin kroppaan verrattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suhteessa kroppaan pää on kuin pingispallo.

   Poista
 5. Kyyhkyt ovat sympaattisia lintuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäkyyhkyjä olisi mukava nähdä, niiden laji on valitettavasti taantumassa.

   Poista
 6. Oi - nuo sepelkyyhkyt ja niiden vieno kurnutus on jotain niin suloista. Meilläkin on naapereita =) Hopeapajussa on jo useamman vuoden asustellut sepelkyyhkypariskunta ja samoissa puuhissa täälläkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti hopeapajussa kuulostaa ylelliseltä :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!