torstai 11. heinäkuuta 2013

Nopea kuin skorpioni

800 postausta on jo tullut napsuteltua tänne Mielen Lumoon, aikamoinen määrä.

Tuon pyöreän sataluvun kunniaksi julkaisen nyt kuvat, joiden tallentuminen muistikortille oli sattuman sanelemaa. Kyseessä on kaksi kuvaa, jotka sain viime kuun lopulla otettua skorpionikorennosta (Panorpidae-heimo, todennäköisesti Panorpa communis). Olin niin täpinöissäni äkillisestä kohtaamisestamme, että kädetkin tahtoivat täristä...

Olen iloinen, että sain nähdä skorpionikorennon livenä, se on minulle ennestään vain kuvista tuttu. Tämä yksilö taitaa olla naaras, koska pyrstössä ei ole sitä skorpionimaista, kolmijaokkeista uloketta, joka koirailla näkyy selkeästi. Olin luullut, että korento on isompi kooltaan, mutta sehän olikin vain sellaiset pari senttiä. Siinä se oli, yhtäkkiä ja yllättäen, ja yhtä nopeasti se myös katosi näkyvistäni - skorpionin nopeudella. En oikeastaan edes ymmärrä, miten ehdin napata nuo kuvat. Joskus on onnea matkassa :)
16 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera postaaja ja iki-ihanat ovat nämä kuvasi.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, erikoinen ilmestys. Ihan uusi tuttavuus mulle, tosin en kyllä tunne hyönteisiä...

  VastaaPoista
 3. Onnea ja hatun nosto! Oikeastaan pitää kyllä sanoa, että kiitos ahkerasta postaamisesta ja kaikesta silmänilosta, mitä siitä on seurannut :)

  VastaaPoista
 4. Lumoavan kaunis korento ja upeat kuvat.

  VastaaPoista
 5. Nämä sun hyönteiskuvat on tosi nastoja!
  Siinä on postaus poikineen. Ison määrän olet jo kirjoitellut :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut tasaluvusta ja tietysti todella hienoista skorpionikorentokuvista! Se on aika vaikea kuvattava muotonsa vuoksi elikkä saada tarkkana. Niin ja se on nopea liikkeissään! :)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ja miten upeat kuvat! Niissä on kaikki, tunnistettavuus ja kauneus. Tuollaisia kuvia haluaisin nähdä hyönteiskirjoissakin. Onnittelut tasaluvusta, melkoinen määrä!

  VastaaPoista
 8. Onnea tasaluvuista, minä en hoksaa sellaisia edes seurata. Ihan mahtavat kuvat, olen vissiin tavannut kun täällä joku tunnisti ..kiitos ihanille blogini seuraajille

  VastaaPoista
 9. Onpa hieno korento. Ekassa kuvassa on lisäksi erityisen kauniit sävyt.

  VastaaPoista
 10. sulla on hienot kuvat ! ilo silmällä ja mielelle :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille tasalukuonnitteluista ja myös kauniista sanoistanne korentokuvien osalta!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!