maanantai 16. syyskuuta 2013

Tarinoita?

Vanhoissa esineissä ja tavaroissa viehättävät muun muassa niihin liittyvät ihmiset, heidän muistonsa ja tarinansa.

Monesti olen pohtinut, kenen käytössä ovat olleet kaksi vanhaa matkalaukkua, jotka olen hankkinut itselleni joskus opiskeluaikoina. Laukut toimivat säilytystiloina. Vasta aivan äskettäin tajusin tavata tarkemmin isomman matkalaukun "tarroja", joita on yhteensä neljä, kaksi laukun kummallakin sivulla. Huomasin, että kaikki tarrat viittaavat Sveitsiin: Montreuxin Hotelli Terminukseen, St. Galleniin, Berniin ja Luganon Hotelli Meisteriin.

Kuka on matkustanut ehkä 40-luvulla eri puolilla Sveitsiä ruskean matkalaukun kanssa? Mitä laukun omistaja on matkoillaan tehnyt? Mitä laukussa on ollut, minkälaisilla kulkuneuvoilla sitä on kyyditetty? Miksi siinä ei ole enempää kuin neljä tarraa, ovatko matkat tyssänneet jostain syystä?

Pienemmän matkalaukun nahkainen kantokahva on reissussa rähjääntynyt. Kuka on kulkenut ruskean pienen kapsäkin kanssa, ja minkälaisilla reissuilla laukku on ollut mukana? Onko se palvellut Suomen rajojen sisäpuolella vai saanut nähdä myös maailmaa?

Kaikenlaisia tarinoita supisevat vanhat vintage-matkalaukut - parasta on, että vain mielikuvitus on rajana, kun mietiskelee noihin kysymyksiin vastauksia!


16 kommenttia:

 1. Kyllä, vanhoissa tavaroissa kiinnostavat ihmiset. Ja kaikein parasta jos ihmiset liittyvät jotenkin omaan elämään. Mullakin on ykis vanha matkalaukku, joka oli aikoinaan mummoni ja vaarini, mutta luulen sen olevan vanhempikin. Olisivatko kentien jomman kumman vanhemmat käyttäneet laukkua matkoilla. Harmi ettei näihin kysymyksiin enää saa vastauksia, mutta tärkeintä että tavarat ovat säilyneet. Vain ne tietävät salaisuutensa.

  VastaaPoista
 2. Osaisipa vanha tavarat ja huonekalut kertoa tarinansa....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi vain laittaa oman mielikuvituksen liikkeelle...

   Poista
 3. Niinpä, vanhoissa tavaroissa on juuri se viehätys.
  Jos vain voisivat kertoa tuhannet tarinansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan patina tuo kyllä esineeseen sitä jotain!

   Poista
 4. Kaunottaria!
  Näinhän se menee, vanhojen tavaroiden viehätys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vieläpä hyviä säilytykseen eli käytännöllisiäkin!

   Poista
 5. Oi miten ihania laukkuja! Pidän kerroksellisuudesta sisustuksessa. Huonekalut ovat kotiutuneet vähitellen, ja jokaisella on tarina kerrottavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näitä voisi olla jopa muutama lisää...täytyy kulkea silmät avoinna. Olohuoneessa on kirjojen säilytystä varten vielä yksi laukku, ei aivan noin vanha ja epäilen sen kuuluneen ompelukoneelle. Sillä oli paperisisus, jonka maalasin harmaalla, koska sisus oli jo niin kulunut.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikö vain? Ja veikkaan, että ainakin tuo yksi hotelli on vieläkin olemassa.

   Poista
 7. Ihanat vanhat matkalaukut. Noilla olisi monta tarinaa kerrottavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka romaanin voisi niistä kirjoittaa...

   Poista
 8. Vanhoissa esineissä on tosiaan oma taikansa.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!