sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Katoavaista

Ukkonen on tänään jyrähdellyt yhdestä lähtien. Päivä on ollut pilvien vuoksi harmaa, joten oli sopiva hetki asettua koneelle katsastamaan pionikuvat. Juuri eilen leikkasin kuihtuneiden pionien kukinnot pois. Mökillä on kaksi pionia, joista ainoastaan toinen jaksoi pinnistää nuput eli Sarah Bernhardt. Ensimmäisen kerran se kukki viime kesänä seitsemällä pallerolla, nyt hattaroita tuli kukkaan asti kymmenen. Kyllä tuoksuivat hyvälle, mutta kukinta oli helteisten kelien vuoksi nopeasti ohi. Kauneus on katoavaista, terälehtien runsaus ikuistui kuitenkin valokuviin.

12 kommenttia:

 1. *huoh* on se vaan niin kaunis! Kummallista, vaikka minulla on ollut tuota pionia jo vuosia niin vasta tänä kesänä huomasin sen terälehdissä nuo pilkahdukset tummanpunaisesta väristä ;) Näinkö sitä sokeutuu kauneudelle...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo tummanpunainen antaa Sarahille sopivasti luonnetta. Varsinkin, kun tummanpunaiset kohdat ovat varsin satunnaisia.

   Poista
 2. Pioni on niin kaunis ja juuri tämä vaaleanpunainen on eniten mieleeni. Itsellä ei vielä ole pioneja, mutta haaveissa on sellaisen hankkiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarah on siitä jännä, että vaaleanpunaisen sävyt erottuvat hienosti sen avatessa nuppunsa, mutta väri haalenee kukkien vanhetessa ja terälehtien tippuessa ne ovat vitivalkoiset.

   Poista
 3. Sarah on oikea diiva, niin kaunis se on.

  VastaaPoista
 4. Kaunista! Olen tämän jo sanonut kymmeniä kertoja, mutta pioni on yksi lempikukistani. Ihana.
  Hyvää alkavaa viikkoa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on katoavaista, nyt ovat pionit muisto vain :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kauan kesti kylmän kesäkuun vuoksi, että nuput avautuivat ja sitten helle lyhensi kukinnan, mutta upeitahan nuo olivat.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!