torstai 21. elokuuta 2014

Ainut

Tämän kesän jälkeen voin taas lisätä yhden lajin niiden kasvien joukkoon, jotka peurat kelpuuttavat ravinnokseen. Innostuneena odotin loppukesästä pikkuhiljaa paisuvien päivänliljojen nuppujen turpoamista mökin kukkapenkissä. Kunnes yhtenä päivänä nuppuja ei enää ollut, vain varret tönöttivät jäljellä. Pääsi suusta paha sana, jos toinenkin.

Niinpä ainoa päivänlilja, jonka kukintaa olen tänä vuonna voinut ihailla, on parvekkeellani ruukussa kasvava tarhapäivänlilja 'Pink Damask'. Odotin muuten, että kukka olisi ollut väriltään pinkimpi, mutta kovin oranssiin taittuvalta se ainakin parvekkeella näytti.

20 kommenttia:

 1. Sietämätöntä... Mä voisin jakaa teille täältä meidän nurkilta muutaman suden pitämään luonnon tasapainoa yllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin voisi auttaa, jos teidän koirulit tulis vähän tuomaan tuoksujaan maisemiin. Olen lukenut, että peurat karttavat koiria. Meillä sellaista lemmikkiä ei valitettavasti ole.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tuli pitkästä aikaa heiluttua parvekkeella makron kanssa.

   Poista
 3. Kauniita kuvia, taitavasti käytetty valoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä iltana en voinut vastustaa tuota auringon säteiden leikkiä terälehdillä ja hain makroputken kameraan, tämä oli lopputulos.

   Poista
 4. Kaunis on, onneksi edes tuo on säilynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeelle asti eivät sentään peuratkaan kotona ponnista, vaikka mökillä melkein terassin edestä kulkevat.

   Poista
 5. Eksyin blogiisi ja vaikutuin heti siitä, kuinka kauniita kuvia otat! Suurena luonnon ystävänä on varmaa, että jatkan blogisi seuraamista. Kunpa itsekin oppisin ottamaan noin hienoja kuvia. Mitä kameraa käytät? Onko kyseessä järjestelmäkamera vai minijärkkäri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit Mielen Lumoon, tervetuloa toistekin! Kamerani on ihan tavisjärkkärikamera, jo useamman vuoden vanhakin. Canonin 550D vaihtelevin objektein.

   Poista
 6. Miksi ihmeessä ne peurat eivät voi etsiä ravintoaan sieltä villistä luonnosta vaan aina tulevat tuhoamaan sinun kukkapenkkisi... :/ Upeat kuvat kuitenkin, ylin ja alin kuin maalauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin ihmettelen. Olen suunnitellut, että joku yö pitäisi jäädä johonkin telttaan kukkapenkin lähistölle tarkkailemaan, mitä siellä oikein yön tunteina tapahtuu.

   Poista
 7. Höh! Törkeitä ne peurat, ei mitään käytöstapoja! Luulisi nyt luonnosta löytyvän vaikka mitä syötävää tähän aikaan vuodesta!
  Taitaa olla sen verran iso se teidän mökkitontti, että aidan teko tontin ympäri olisi liian iso projekti. Kiva ajatus kuitenkin, että peurat lipoisivat huuliaan siellä aidan takana......
  Mulla oli tuota Pink Damaskia joskus, aika lailla tuollainen oranssin pinkki sekin oli.
  Hienot kuvat, ihan kuin olisi valo siellä kukan sisällä :)
  Mukavaa viikonloppua!
  -Marja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se mökkitonti mikään valtava ole, mutta peurat eivät kovin matalista aidoista välitä, vaan pomppivat yli, joten taitaisi olla liian suuri urakka moinen aiturointi. Kiva, että olette turvallisesti taas kotikonnuilla niiden mutkaisten serpentiiniteiden ääreltä. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 8. Onpas peurat eksoottisten herkkujen perään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma päivänliljan nuput olisivat ihan syömäkelpoisia myös ihmisille, mutta en usko, että kukaan mökkinaapureistamme on käynyt nuo kukanalut rouskuttamassa :)

   Poista
 9. Päivänliljojen nuput ovat kyllä niin herkullisen näköisiä, että peurana varmaan itsekin niitä mielelläni napostelisin. Puutarhan omistajana kuitenkin ymmärrän kovat sanasi. Varmaan olisi meikäläiseltäkin tullut joitakin valitsemattomia kommentteja.
  Parveke-pinkistäsi olet kuitenkin ottanut kauniit kuvat, joita täällä taas haltioissani ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinassa noita päivänliljoja vissiin käytetään ihan normisyötävänä, ilmeisesti kuivattuina. Jostain luin, että ihan tuoreenakin voisi syödä, mutta en aio ehkä itse kokeilla.

   Poista
 10. Kaunis se on, voi että harmi kun maistuu peuroille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä valkoista päivänliljaa odotin innolla, mutta täytyy nyt odottaa taas vuosi ja muistaa suojata liljatkin kananverkolla kesällä, niin voidaan ehkä ihailla kukkiakin.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!