perjantai 6. maaliskuuta 2020

Partsilla alkoi kevät!

Oi onnea!
Sain tänä vuonna ekaa kertaa nauttia töiden jälkeen
partsillani kevätauringosta ilman päällystakkia.
Ihanuuden kruunasivat ruukussa kukkaan puhjenneet kevätkurjenmiekat.
Marraskuussa istuttamistani sipuleista nämä olivat ensimmäiset kukkijat.
Oli ihan pakko jakaa tämä ihana näky kanssanne saman tien!


Minulla ei ole ennen ollut lasitettua parveketta ja nyt sen huomaa,
miten paljon aiemmin kuin avoparvekkeella kevät voi alkaa.
Jännää kokea, miten kevään edistyminen lasitetulla parvekkeella etenee
ja miten kesä sujuu, muistanko tuulettaa tarpeeksi, 
onko vedentarve erilainen kuin lasittamattomalla partsilla, 
mistä suunnasta aurinko paistaa mihinkin parvekkeen nurkkaan,
tuleeko kirvainvaasio, mitkä kasvit viihtyvät näissä olosuhteissa...
Paljon opittavaa edessä!

Ihanaa viikonloppua, blogikamut!

19 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit! Partsisi vaikuttaa mahtavalta.
  Kaupunkiasunnossani on lasitettu parveke ja olen seurannut lämpötilaeroja sen sisä- ja ulkopuolella mittarin kanssa, johon jää muistiin alin ja ylin. Näin talvisin voi yön alimman lämpötilan ero olla jopa kuusi astetta. En uskoisi, ellen itse näkisi. Tänä talvena onkin kärsimyspassio ja yksi mehikasvi viettäneet parvekkeella koko talven, en ole kantanut kertaakaan sisälle. Lasitus on ihan superjuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran on tänä talvena partsillakin mennyt pakkasen puolelle, mutta pääsääntöisesti yötkin ovat olleet ainakin asteen plussalla mittarin mukaan. Jännää, kun tähän aikaan lasitetulla parvekkeella voi jo olla kukkivia kasveja, nyt nuo kevätkurjenmiekat ja tänään hain alesta 10 ruukkua tete-narsisseja. Olenkin nähnyt kuviasi parvekkeellasi talvehtineista passiosta ja mehikasvista, mielenkiintoista!

   Poista
 2. Ihana kevät!
  Suloiset mini-iirikset varmasti nauttivat uudesta parvekkeesta.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että jaoit ihanan sinisen kukkarykelmän! Mielenkiinnolla odottelen, mitähän kaikkia upeita kukkia partsillasi alkaa kukkia. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastin näissä sipuliruukuissa kerrosistuttamista, nyt jo iiristen välistä pukkaa uutta kasvia!

   Poista
 4. Kauniit irikset. Lasitettu parveke antaa varmasti paljon kivoja mahdollisuuksia. Sinulla on vielä niin iso parveke, että sinne mahtuu runsaasti kasveja ja hoitajakin niiden joukkoon. Sinulla on jännittävät ajat edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että mielenkiintoinen kevät ja kesä on tulossa! Jännää kokeilla, mitkä kasvit näissä olosuhteissa viihtyvät ja mitkä eivät niinkään.

   Poista
 5. Kuinka kauniit kurjenmiekat, kukista on niin paljon iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä visuaaliset sytykkeet saavat sielunkin iloiseksi!

   Poista
 6. Ihanat! Lasitettu parveke on mahtava varsinkin keväällä ja syksyllä. Kesällä ainakin meillä olivat kirvat ja ripsiäiset riesana silloin kun asuimme vielä kerrostalossa. Jokaisella parvekkeella on vähän erilaiset kasvuolosuhteet, joten peukut pystyyn, että sinun kasviesi ei tarvitse kärsiä ylimääräisistä vieraista :) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, ripsiäiset? Niitä ei avoparvekkeellani koskaan ollut, kirvoja kylläkin. Esimerkiksi banaanipuu oli niin suuri kirvamagneetti, että päätin, etten sellaista enää koskaan hanki, vaikka kaunis ja näyttävä olikin.

   Poista
 7. Oi, miten herkän kauniit kurjenmiekat.
  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 8. Lasitettu parveke on keväällä todellinen ilon aihe, kun ulkona saattaa olla yhä talvi, mutta partsilla kevät jo koittaa! <3 Olen iloinnut siitä monena keväänä. Tänä vuonna tilanne on vähän eri, kun ei meillä ole ollut ulkonakaan oikein talvea, niin mennään aika tasoissa sen suhteen, miten pitkällä kevät on partsilla ja pihalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että nyt on kevät jo aika pitkällä pihallakin, mutta lasitetulla parvekkeella ei ole pelkoa, että rusakko tai peura tulee yön aikana rouskuttamaan sipulikukat :) Mökillä niin taas käy saletisti, jos ei muista laittaa kananverkkohäkkyröitä tarpeeksi ajoissa esteeksi.

   Poista
 9. Oi oi miten kauniita kurjenmiekkoja, niitä minunkin pitää syksyllä etsiä ja laittaa ruukkuun kasvamaan. Oliko sinulla ne ensin kellarissa ❓.Me saimme mökille lasituksen myös terassille viimein loppu kesänä. Mitään ongelmia ei ollut minulla kukkien kanssa, päinvastoin ne olivat komeita. Minulla oli ne suurissa altakasteluruukuissa koska emme asu siellä vakituiseen. Käymme kyllä joka viikko. Tein hyttysverkot vanhasta tiheästä pitsiverhosta jonka kiinnitimme miehen tekemään kehikkoon, karmiin... minkä taas laitoimme yhden lasioven väliin. Näin tuuletus toimi mainiosti ilman hyttysiä. Mutta tervetuloa kurkkaamaan näistä on postauksia viimevuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila, olivat marraskuusta istuttamisesta lähtien lasitetulla parvekkeella, yksi ruukuista oli styroksisessa kylmälaukussa ja kaksi ruukuista oli sanomalehden ja kasvuharson alla. Minulle ei tuollainen kehikkosysteemi parvekkeen lasituksiin sovi, mutta pitää muistaa muuten pitää osaa ikkunoista auki riittävästi. Tulen kurkkaamaan jossain välissä, kiitos.

   Poista
  2. Kiitos minunkin pitää kokeilla syksyllä samalla tavalla.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!