tiistai 25. toukokuuta 2010

Mosaiikki valmistui

Palojen liimaus tuntui jo suurelta urakalta, mutta yllättävän paljon aikaa kului myös työn irrottamiseen työskentelyalustasta, kiinnittämiseen kaakeliliimalla lopulliseen alustaan (joka mulla siis pyöreä tarjotin) sekä saumaamiseen saumauslaastilla. Oman aikansa otti liiman ja laastin tekoon vaadittavat laskutoimitukset :)


Saumauslaastin värejä oli kurssilla kolme: valkoinen, keskiharmaa ja tummanharmaa. Päädyin keskiharmaaseen, mutta näin jälkikäteen olisi ehkä tummanharmaa voinut olla parempi - en tiedä.


Saumauksen jälkeen työ kuivui vuorokauden muovin alla, toisen vuorokauden ilman muovia, jonka jälkeen poistin mattopuukolla tarjottimen puuosan suojana olleet maalarinteipit ja pyyhin lopuksi koko työn vesi - etikka -liuoksella. Ta-daa - elämäni eka mosaiikkityö on valmis!


Värisävyt kaakeleissa vähän muuttuvat, jos työn vie sisätiloista ulos...


9 kommenttia:

 1. Du bist wirklich eine Künstlerin!
  Ganz liebe Grüße
  Rosine

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs siitä tulikin kaunis!
  Ihanat värit ja hieno toteutus <3

  VastaaPoista
 3. Hieno työ, hyvä ja hyödyllinen tuo ohjeesi, jospa sitä tänä kesänä uskaltaisi kokeilla, mosaiikkia.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kiitos kehuistanne! Uutta on aina ihana oppia, kokeilkaa ihmeessä, mutta varatkaa riittävästi aikaa. Työskentely on myös aika pölyistä ja likaista (=kaakelinsiruja joka paikassa), kun leikkaa paloja itse, joten se kannattaa ottaa huomioon työtilaa valitessa! Mutta sellainen harrastus kyllä on, että saa laittaa aivot narikkaan työasioissa eli mosaiikkia tehdessä keskittyy jotenkin pakosta 100-prosenttisesti palojen kanssa värkkäämiseen :) Se on melkein meditatiivista!

  VastaaPoista
 5. Aivan upea merihevonen ja miten tarkkaa työtä! Nostan hattua ja kumarran syvään :-)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!