tiistai 29. kesäkuuta 2010

Geisha vai ei?

Geishoihin liittyvät tarinat, dokumentit ja myytit innoittivat kokeilemaan rakukurssilla geishaveistoksen tekoa. Pyrin jo polttotavan vuoksi melko pelkistettyyn ja viitteelliseen esitystapaan. Työ osoittautui siitä huolimatta hankalaksi pihditettäväksi siirrettäessä polttouunista savustuspönttöön. Veistos pysyi kuitenkin jotenkin kasassa, ja jokainen voi itse päätellä - geisha vai ei?
Aika hassua on se, että työ syntyi aurinkolasit päässä. Olin kurssille lähtiessäni unohtanut kotiin varsinaiset silmälasini, ja työ piti muovailla tihrustellen vahvuuksilla varustettujen aurinkolasien läpi.


Wikipedian mukaan geishan perinteiseen koulutukseen kuuluu mm. japanilaista tanssia, laulua, instrumenttien soittoa, kimonoon pukeutumista sekä keskustelutaitoa ja alkoholin tarjoilutapoja. Näiden lisäksi tarvitaan erinomaisia käyttäytymistapoja, yleissivistystä historiasta, kirjallisuudesta ja musiikista sekä tietoa maailman tapahtumista. Jotkut geishat opiskelevat lisäksi kukka-asettelua, teeseremoniaa, kalligrafiaa tai maalaustaidetta.

3 kommenttia:

 1. Itsekin teen keramiikkaa ja olen polttanut jonkin verran rakua. Todella onnistunut työ!!!

  VastaaPoista
 2. Voi tuo geisha on ihana. Olet saanut sen juuri niin taidokkaaksi, kuin japanilainen keramiikko olisi sen myös tehnyt

  VastaaPoista
 3. Hallo liebe Indien Mint, der Translater sagt mir, dass du jetzt eine GEISHA bist und so aussiehst wie auf den Fotos.
  Das glaube ich nicht.
  Die Geisha sieht gut aus.
  Liebe Grüße
  Rosine

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!