maanantai 2. elokuuta 2010

Sillä sipuli

Sadonkorjuu mökillä olleesta parvekepuutarhapussista tuli tehtyä: pyöreät porkkanat on raastettu ja pakastettu, sipulit ovat myös jo kuivumassa. Vähän pieniksi jäivät, mutta makua riittää!


Valkoinen hopeasipuli on erittäin mieto ja sopivasti aromikas. Tosin näitä silputessa vedet vuotavat silmistä muita sipuleita enemmän...Hopeasipuli sopii raakana vaikka salaatteihin, mutta soveltuu mielestäni kyllä kaikenlaiseen kokkaukseen.


Salottisipuli on myös mieto ja hienon makuinen sipuli. Se on muodoltaan vähän epäsäännöllinen ja lisääntyy jakaantumalla. Salotit ovat omiaan mm. kastikkeisiin!


Hah, jostain netistä luin, että jos sipulin leikkaaminen itkettää, pitää purista hampaiden välissä kahta poltettua tulitikkua (musta puoli ulospäin!). Hiili imee itseensä sipulin erittämää kaasua ja vaiva hellittää – ainakin periaatteessa. En ole kokeillut. Näitä erilaisia konsteja taitaa olla muitakin?

3 kommenttia:

 1. Ovatpa sipulitkin kauniin näköisiä. Itse olen joskus leikannut sipulia uimalasit päässä jos veden virtaaminen silmistä on käynyt sietämättömäksi :P

  VastaaPoista
 2. Kyllä sipuli vaan on kaunis!
  Juu, sipuli pilkotaan suu auki, niin ei silmät vuoda. Tämä niksi perustuu kai siihen, ettei sipulin itkettävä kärykiehkura ehdi silmiin asti, jos sen nielaisee...?

  VastaaPoista
 3. Komeita sipuleita nuokin. Oisko persikoissa käyneet ampiaiset? Meillä söivät osan vatuista.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!