keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tekemällä oppii...tai sitten ei

Tunnustan, että joskus muinoin teininä kässätunneilla en ollut mikään innokas ompelija...kaavojen piirtämisestä en oikein perustanut ja harsiminen oli mielestäni ihan tylsää. En tykkää kummastakaan hommasta vieläkään. Olen aika suurpiirteinen näissä ompelujutuissa. Vajaa vuosi sitten ajauduin ensi kertaa nuoruusiän jälkeen ompelukoneen äärelle, oudon sattumuksen kautta. Olen kokeillut omaksi ilokseni pieniä ompeluksia.

Eka pussukkani kelvannee kolikkokukkaroksi, vaikkei kummoinen olekaan. Kuviokin osui vähän liian alas, mutta pussukka pysyy kuitenkin koossa! Ehkä seuraava pussukka on vähän parempi...tai sitten ei :) Eihän tätä tarvitse niin vakavasti ottaa...

12 kommenttia:

 1. Näitä pussukoita monet on väsännyt. en minä. Miten tuo "rautahäkkyrä" kiinnitetään kankaaseen?

  VastaaPoista
 2. Merja K: Kiitos ja kumarrus!

  Mervi: Niin varmasti on väsännyt. Ehkä siksi, että näiden teossa ei ole mitään yhtä ja oikeaa tapaa varmaankaan, joten kiva kokeilla eri malleja ja kangaskuoseja. Itse liimasin "häkkyrän" tekstiililiimalla.

  VastaaPoista
 3. Hej, sie ist schön die Tasche. Ich habe heute auch zwei genäht und werde sie morgen auf meinem Blog zeigen.
  Gute Nacht liebe Indien Mint

  VastaaPoista
 4. Rosine: Gute Nacht! I will come and see tomorrow...

  VastaaPoista
 5. No minun ompelutaidoilla ei saataisi edes tuollaista aikaan :o Että kyllä sinussa jonkinlainen ompeluihminen asuu. :) Hyvännäköinen pussukka,tykkään.

  VastaaPoista
 6. Minusta tuo pussukka on kaunis. Joten turhaa olet vaatimaton.

  VastaaPoista
 7. Ihana pikkupussukka...mistä olet ostanut lukko-osan:)

  VastaaPoista
 8. Hieno pussukka kyllä kelpais minullekkin.Rupes kiinnostaan tuo outo sattumus miksi ajauduit ompelukoneen ääreen!?

  VastaaPoista
 9. PikkuBertta: enpä enää muista firman nimeä, joku nettikauppa se oli, josta lukkohärpäkkeen tilasin.

  VastaaPoista
 10. häh, tämähän on ihana! perinteistä suomalaista hapatusta polkea maahan omia töitään. ole ylpeä, siihen on aihetta! ja kuvio on mun mielestä "just oikeassa kohdassa", mutta mitäpä minä näistä tietäisin.. eipä joka tapauksessa tullut mieleenkään että se olisi jotenkin väärässä kohdassa kun katsoin kuvaa! minua jäi vaan kaivelemaan se, ettei tekstissä kerrottu miten kuvio on tuohon päätynyt: onko se itse suunniteltu/painettu/kenties kirjottu, vai oliko se kankaassa jo valmiiksi?

  pikkubertalle, noita löytyy vaikka mistä nippelikaupoista. auttaisi tietysti tietää mistäpäin olet, ennenkuin lähtee sanomaan mitään ;)

  VastaaPoista
 11. Amarok: tunnustan syyllistyväni siihen, että asetan itselleni riman usein melko korkealle ja tavoittelen mahdollisimman hyvää lopputulosta, mikä se sitten ikinä milloinkin onkin. Kuvio on vanha monogrammikuva, jonka olen silittänyt kankaaseen. Itse olisin halunnut kuvion vähän ylemmäs.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!