lauantai 5. helmikuuta 2011

Odottelua

Monissa blogeissa on jo näkynyt kukassa olevia helmililjoja. Itse ostin niitä myös, mutta näissä kasvu on vasta aluillaan. On mukava seurata tiittien kasvamista ja odotella kukkaloistoa. Näistä tulee sinisiä, valkoisia en löytänyt.


Jääkaapissa kasvatuksessa oleva hyasintin sipuli on lykännyt nyt noin nelisenttisen tiitin, vielä puolet lisää ja sitten saisi ohjeiden mukaan nostaa valoon. Eli odottelua hyasintinkin suhteen.

Väri-iloa samantien saan söpöistä vaaleanpunaisista esikoista, nämä on minusta pirtsakan näköisiä, koska keskustassa on tuo punainen rinkula.Lokoisaa viikonloppua,
täällä mennään näköjään pilvisessä kelissä!

7 kommenttia:

 1. Ihanat herkät alut :) Kevättuulella oleva mieleni haluaisi kovasti helmililjoja, mutta täällä ei vielä myydä niitä missään. Eikä muitakaan sipulikukkia. Kuulemma kuukauden päästä sitten. Höh!

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkasia. Meille noita on turha ostaa, kun kissat järsii ne heti hengiltä :( Täytyy tyytyä ihailemaan kaupassa ja toisten kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Södejä noi sipulit. Mulla oli helmililjat ihan leikkokukkina mutta sipuleina olis kivemmat kyllä ja varsinkin kun sais seurata kasvun ihmettä.
  Pilvistä täälläkin ei vielä vettä sentäs.
  Viikonloppuja darling:)

  VastaaPoista
 4. Guten Morgen liebe Indien Mint,
  es ist ja auch kein Wunder, das deine Blumen noch nicht blühen. Du wohnst doch soooo weit im Norden. Ich wohne ja schon im Norden. Du wohnst im ganz hohen Norden, da blühen Blumen noch später als hier.
  Hab es schön!
  Rosine

  VastaaPoista
 5. Mun hyasintinsipulit on lojuneet olkkarin pöydällä marraskuusta lähtien, ja sentin parin töpöt niissä näyttäisi olevan. Vaan enpä usko että kukkivat, kun ne on vaan koristeena, ilman multaa tai mitään.

  Miten teit helmililjojen kanssa? Piditkö niitäkin kylmässä? Voisi kokeilla ensi vuonna, kun niitä ei tunnu kaupasta kovin hyvin löytyvän. Siis vielä.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Minäkin mielelläni seuraisin helmililjojen kehittymistä, kaupasta kuitenkin saa vain noita jo kukkivia, tosi kauniita tosin nekin:)

  VastaaPoista
 7. Iiinu: Ahaa, sinulla on sitten vähän pidempi odotusaika ennen kuin sipuleja saat.

  Sude: Tykkääkö sun kisut ihan kaikista kasveista? Oletko kasvattanut niille omaa kissanruohoa?

  Henrietta: joo, sipuleissa on jotain jännää, se uuden elämän alku ja lupaus keväästä.

  Rosine: yes, I live so far in the north comparing to you that we still have frosted land and snow everywhere. These pulps I am growing inside.

  Bean emäntä: nämä sipulit ostin puutarhamyymälästä, eivät ole olleet mulla kylmässä, vaan jätin heti huoneenlämpöön. Ovat mullassa ja se hyasintti jääkaapissa on pelkässä vedessä.

  Pioni: aika hauskaa, täällä puutarhamyymälässä taas ei ollut ollenkaan kukkivia helmililjoja tarjolla, vain sipuleita :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!