torstai 24. maaliskuuta 2011

Lohikäärmepuussa kasvanut

Pirtsakka pinkki ilmestys, pitahaya, on eräänlainen kaktushedelmä ja kasvaa lohikäärmettä muistuttavassa puussa. Kyseessä on eksoottiset hedelmät tutuiksi -missioni neljäs kokeilu!

Hedelmän maku toi heti mieleen kiivin, mutta pitahaya ei ole yhtä kirpakka, vaan enemmänkin miedon sorttinen. Aika rapsakka! Joidenkin tietojen mukaan pitahayassa on B-, C- ja E-vitamiinia sekä myös runsaasti rautaa, kalsiumia ja fosforia.

Isosta pitahayasta riittää useammalle kuin yhdelle, toinen puoli toiselle ja toinen toiselle. Vaikka aamiaiselle! Oli minusta niin kuvauksellinen, että tänne päätyi useampikin kuva :)


EDIT: Täällä sataa R-A-K-E-I-T-A tuhatta ja sataa...nyyh!

12 kommenttia:

 1. Miten kaunis hedelmä! Ja mikä väri! Tästä en oo ennen ees kuullu, saati nähnyt missään...
  Noitahan ei henno syyä ollenkaan :D

  VastaaPoista
 2. Näyttää herkulliselta. Niin namit väritkin, että on pakko maistuakin hyvältä. Eipä ole meidän kaupassa tarjolla noita :)

  VastaaPoista
 3. Onpas erikoinen ☺
  En muista koskaan törmänneeni moiseen..

  Hei, ne rakeet tappaa lunta☺

  VastaaPoista
 4. Ompa upean ja erikoisen näköinen! Ei ole tuollainen ottanut kaupassa silmiini, mutta olis kyllä kiva maistaa joskus. Täällä sataa lunta ihan suorana kovan tuulen mukana.

  VastaaPoista
 5. Mun tytär (5v) kysyi just eilen, että äiti, mikä hedelmä on pinkki?? (mietti täytekakun päällystää) ja sanoin, ettei mikään...
  Aivan ihanan värinen hedelmä! Tuota on pakko maistaa :)

  VastaaPoista
 6. ompas myrkyllisen värinen :) mutta aivan älyttömän hiano! ihania kokeiluja :D

  VastaaPoista
 7. On kyllä kaunis ja kivan värinen! Tekisi mieli itsekin joskus maistaa. Ja onpa muuten hassun muotoinen :P Tykkäsin pitahaya limpparista, joten voisin tykätä tuostakin :)

  VastaaPoista
 8. Olen sen sata kertaa ihaillu kaupassa tuota väriä ja muotoa mutta en ole raaskinut ostaa. Tuo sisällyskin näyttää tosi mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 9. Vau mitkä värit, ei tule kyllä heti hedelmä mieleen:)

  VastaaPoista
 10. Liebe Indien Mint, ich kannte diese Frucht noch gar nicht. Sie sehr interessant aus!
  Liebe Grüße
  ♥♥♥Rosine

  VastaaPoista
 11. Upea! En ole moista tiennyt olevankaan, mielenkiintoista. Taidanpa tehdä samanlaisen kokeilun, täytyy katsoa mitä kaikkea eksoottista lähimarketitsta löytyy :)

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!