perjantai 15. heinäkuuta 2011

Denise

Ostin keväällä ale-hintaan Susanna Rosénin Suuren pelargonikirjan ja sitä tutkiessani olen oppinut paljon uutta. Linnunmuna-, sormi- ja kaktuspelargoneja en tiennyt olevan olemassakaan ennen kuin tutustuin niihin tämän opuksen kautta.

Hankin viime kevään puutarhamessuilta pari ruusunnuppupelakuun tainta, ja nyt toisessa, Denisessä, on lupaavat nuput. Ne muistuttavat paljon viime vuonna parvekkeellani kukkinutta Appleblossom rosebudia, ja ilmeisesti ne erottaa toisistaan lähinnä lehdistön osalta.

Valkokukkainen ruusunnuppupelargoni Mary on hitaampaa sorttia. Ja vielä hitaampi näyttää olevan munankuoripelargoni Elmsett, joka on kääpiömuoto. Se vain kasvattaa kaunista lehdistöään, mutta lohenpunaisia kukkia ei näy missään. Jos nämä hitaammat ehtivät kukkia ennen talven tuloa, postailen niistä erikseen...

Näyttää tulevan pilvinen päivä, ja ehkä vähän sateitakin. Mitenhän sitä tämän lomapäivän viettäisi? Siivottavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta ei nyt oikein huitsita!

4 kommenttia:

 1. Oi, nuput kun aukeavat, kukka on ihana...☺

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet, näyttää tosi lupaavalta! On muuten upea kirja, selaillut olen, mutten hankkinut ainakaan vielä... :)

  VastaaPoista
 3. Jos siitä tulee joulukukka sulle vaikka:)
  Täällä satanu koko päivä vettä kun mulla alkoi parin viikon loma. Ei haittaa kyllä yhtään, saapahan kasvit taas hieman ensiapua. Ens viikolla pitäis mennä (anopin)möksälle joten toivottavasti ei sit sada kun siellä ei voi bloggaillakka (niin saamarin hidas yhteys ettei edes yhteydestä voi puhua). Kirjaa jaksan kyllä lukea mutta rajansa siinäkin, ennemmin olen sit kotona sateella.Mä voisin kans siivota mutta ei huvita enkä siivoa, mkaan ennemmin ja tuijotan kattoon, uhmaan omaa kohtaloani olemati siivoamatta:)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!