sunnuntai 28. elokuuta 2011

Jaettava?

Jostain luin, että kaunopunahatut pitäisi jakaa muutaman vuoden välein, olikohan se nyt 3 - 4 vuoden välein. Pitää yrittää muistaa, sillä en halua näiden lopettavan kukintaansa mökillä, vaan haluan kunnon punahattumeren heilumaan merituulessa! Jos jollain on hyviä hoitovinkkejä, otan ne ilolla vastaan!

Tässä vielä kertaalleen kuviin lipuu tänä kesänä istuttamani White Swan...


Edit: Lisäinfoa löytyi netistä: kaunopunahattu inhoaa talvimärkyyttä, viihtyy siis läpäisevässä maassa. No, tämä voi osoittautua ongelmaksi! Ja talvisuojaustakin ehdotetaan havuin, jos lumipeite ei ole riittävä...

7 kommenttia:

 1. Kaunottaria! Minulla kukkii tosi kehnosti nyt, ehkä ratkaisu olisi tuossa jakamisessa! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Mun punahatut kukkivat ilman kummempaa hoitoa aika monetta vuotta peräjälkeen. En leikkaa niitä syksyllä, kuten en muitakaan kasvejani. Jos keväällä on vielä jotain suurempaa jäljellä, silppuan ne siihen kukkien juurelle.
  En ole myöskään jakanut niitä.

  VastaaPoista
 3. KAUNISTA!!!!!!!!
  Saanko kysyä minkälainen kamera sinulla on kun tulee noin mahtavia kuvia!! Minä onnistun aina "pienentämään" kuvani liian pieniksi, ja kun niitä blogiin laittaa niin ovat niin sottasen näkösiä kun yrittää laittaa vähän isommaksi :((
  Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Mä kysyin Henningillä miksi ohjeissa sanotaan siis näille valkoisille että uudelleen istuta 2 vuoden välein.No eihän se tarhuri tiennyt ja rupes itekki ihmetteleen joten soitettiin sit ylitarhurille mutta ei sekään oikein osannut sanoa miksi...mut ohjeissa lukee!!! Sekin vaan hoki läpäsevästä maasta ehkä jopa hieman hiekkaa mutta haluan tietää mitä se uudelleenistutus tekee eikä kukaan osaa sanoa joten ei sit kannata uudelleen istuttaan ku kukaan ei tiedä siitä olevan mitään hyötyä, ihmehommaa.

  VastaaPoista
 5. Irmastiina: Eikös olekin? Olen ihan myyty näille hatuille.

  Maikki: Kaipa nämä innostuvat sitten terhakoitumaan jakamisen jälkeen, kuten monet muutkin perennat.

  Riitta Sinikka: Kaunis kiitos! Hyvästä kuvauskohteesta on helppoa ottaa onnistuneita otoksia.

  Pioni: Sulla on varmaan hatuille sitten ihanteelliset olosuhteet ja maaperä, kun noin viihtyvät!

  Kirsikka: Nämä kuvat olen ottanut ihan Canon EOS-sarjan kameralla, 60 mm:n makrolla.

  Henrietta: Mielenkiintoinen stoori. Yritän ehkä ainakin itse sitä jakamista jossain kohtaa, jos siitä sitten saisivat uutta pontta kasvuunsa. Mutta suurimmaksi ongelmaksi mökillä varmaan tulee se maaperä, se todellakaan ei ole läpäisevä!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!