maanantai 15. elokuuta 2011

Suklaan tuoksua

Joku sanoi, että se tuoksuu taloussuklaalta. Itse en osaa erotella sen tarkemmin, onko tuoksu kuin perinteisessä maitosuklaassa vai missä, mutta ihana kaakaon tuoksu siitä kuitenkin leijuu - suklaakosmoksesta (Cosmos atrosanguineum).

Yksi vuosi kokeilin suklaakosmosta parvekkeella korissa, hyvin kukki koko kesän. Tänä vuonna istutin alkukesästä sellaisen mökille ja komeasti on pärjännyt myös luonnon helmassa. Kirvat yrittivät häiritä, mutta saivat pari kertaa mäntysuopakylvyn ja luovuttivat. Talvettaminen on kinkkisempi juttu, juurakko pitäisi ottaa ylös ja säilyttää talven yli daalioiden tapaan kylmässä. Hmmm...kun sitä maakellaria ei nyt tähän hätään ole!

15 February 2012: To all Moseplassen readers, this is my favourite brown-blackish flower, chocolate cosmos (Cosmos atrosanguineum). It looks and smells likes chocolate. I adore it. I have been growing these both on the pot and in the ground. Just beautiful and makes flowers through the hole summer until very late autumn.Ilta-auringon hehkussa tummansuklaanruskea väri
saa yllättävän voimakkaan punaisen hehkun!

10 kommenttia:

 1. Pitääpä yrittää muistaa ensikeväänä, josko kokeilisi myös, on niin kaunis kukkakin ja jos vielä tuoksu on suklainen...muitutathan minua...☺

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on kaunis kukka ja vielä sen tuoksu, täytyy pitää mielessä :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kukka :) Tosin tuollaista en voisi hankkia, koska olen armoton suklaa-addikti, tuoksu olisi kidutusta ;)

  VastaaPoista
 4. Unglaublich, wie vielfältig die Natur ist ♥♥♥ und wie wunderschön ♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Kaunis, todella kauniin värinen. Mä olen monena vuotena miettinyt kosmosta mutta en ole ostanut ko jotenkin ajatellut että se ei jaksa kuiteska kukkia mutta jos suosittelet ostan ens vuonna:)

  VastaaPoista
 6. Irmastiina: jaa-a, enpä tiedä tuosta muistuttamisesta, kun on välillä itselläkin vaikea muistaa kaikkia asioita :)

  Henrietta: ilman muuta suosittelen, kävin blogissasi suosittelemassa tarkemmin :)

  VastaaPoista
 7. Breath taking color! And really nice picture, it is so nice I feel I almost can smell the chocolate!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!