keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Uusi himo

Viimekesäiset myönteiset  kokemukset muutamasta erikoispelargonista saivat minut ihastumaan pelakuihin! Niin helppohoitoisia, ahkerasti kukkivia kasveja! Ja eivät ole olleet tuholaistenkaan suosiossa. Mary ja Denise eivät valitettavasti selvinneet talvisäilytyksessä, joten oli pakko tilata uusia pelakuita. Tänään lähti tilaus mm. Shalimarin ja Bobberstonen taimista. Voi olla, että jos niiden taimia ei vielä ole saatavissa, jään ilman, koska halusin säästää postikuluissa ja noutaa ne myyjän osastolta pian alkavilta puutarhamessuilta. Pelargonit ovat ihan uusi himo!


Tässä kukkivat elokuun lopussa kuvan etualalla
vaaleanpunainen kääpiöpelargoni Elmsett
ja kerrannaiskukkainen valkoinen Mary.

20 kommenttia:

 1. Minulle nuo lajikkeet ovat täyttä hepreaa, olen niin surkea kasvitietämyksessä :) Ai niin ja kohta päästään taas nauttimaan puutarhamessuista, täytyykin googlettaa koska ne ovat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan aloittelija, mutta kiva opetella uusia asioita ja tutustua uusiin lajikkeisiin!

   Poista
 2. Kauniita pelargoneja kuvassa!
  Pelargonit on niin ihania. Minä hurahdin niihin jokunen vuosi sitten. Ne on vaan niin ihania:)

  VastaaPoista
 3. Mä olen pienestä asti inhonnut pelakuita. Musta ne on olleet ihan mummojen kukkia. Kunnes kaksi kesää sitten yhtäkkiä aloinkin pitää niistä...ja kaikista kauneimmat kukat olivatkin taloni ikkunoilla... :) Minä idän eniten ihan perinteisistä kirkkaanpunaisista. Juuri niistä mummon kukista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on just hyvä, että pelakuitakin on montaa eri punaisen sävyä ja valkoista pelkistetyn ystäville, omaa silmää miellyttävät ehkä eniten vaaleanpunasävyiset tai sitten oikein pinkit, kuten kuvassani.

   Poista
 4. Onpa niissä kauniin väriset ja runsaat kukinnot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin tuntuivat viihtyvän, mutta kun itse taimesta kasvatti, alkoi kukinta aika myöhään, vasta heinäkuun lopulla, mutta kukkivat kyllä pitkälle alkutalveen eli useamman kuukauden!

   Poista
 5. En minä noista merkeistä mitään tiiä mutta tykkään hulluna pelakuista. Ne on niin kiitollisia hoidon suhteen että ovat vuosia olleet mun vakiokamaani ruukuissa. Ne on aivan ihania sellaset ihan hennon pinkit kerrallisilla kukilla, mikä lie merkki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hento pinkki uppoaa minuunkin. Nyt, kun valitsin uusia taimia, yritin avata horisonttiani ja hyväksyä myös muun värisiä. Yksi oli ainakin väriltään rubiininpunainen.

   Poista
 6. Rakastan pelargoneja. Talvisäilytyksestä selvisi ehkä yksi onneton. En tiedä mitä muille tapahtui, helmikuussa kaikki oli vielä hyvin..ja sitten ne kuoli. Mistä noita voi tilata taimia ennakkoon? Menetkö Turun puutarhamessuille tai muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukin Puutarhasta noita taimia tilailin ja Turun messuilta ajattelin noutaa, jos niitä taimia siihen mennessä saa. Pukin Puutarhalta harmiteltiin, että messut ovat vähän liian aikaisin taimien suhteen...

   Poista
 7. Kauniita ovat ja allekirjoitan sen mitä Pelargoneista sanoit. Viime kesänä minulla oli ekaa kertaa myös tuoksupelargoneja ja ihastuin myös niihin ikihyviksi. Ilokseni niiden talvetuskin näyttää onnistuneen. Otin myös pistokkaita, mutta isäntä onnistui imuroimaan pienet alut - älä kysy miten se on mahdollista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoiko se isäntä, että se oli vahinko? Tai jos hän vaan päätteli, että ei tarvitsisi sen jälkeen enää imuriin tarttua :)

   Poista
 8. No tulipa ihanan keväinen tuulahdus tästä blogista - taidan tulla toistekin ♥
  -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ihmeessä uudestaan, Ulla! Mukavaa, että viihdyit!

   Poista
 9. Pelakuu kuumetta pukkaa kun jokaisessa puutarhalehdessä on niin ihania kuvia... ja nyt sain käsiini Suuren Pelargonia kirjan. Miten voikaan olla niin valtavan paljon ihania Pelakuita??

  Taidan odotella messuja jos siellä olisi myynnissä?

  IHania sinun kuvasi =)
  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 10. Mulla on kanssa se Suuri Pelargoniakirja, hyvä opus! Kiitos kehuista kuvien osalta!

  VastaaPoista
 11. Kerrassaan upea kuva muhkeista pelargonioistasi!

  Olen itsekin ihan "hurahtanut" kyseisiin kukkiin, niiden väri-maailma on valloittava:)

  VastaaPoista
 12. Kylläpäs on reippaita pelakuita sinulla! Meikäläisellä lähti viimevuotisten tarjostalopelakuitten talvetus/pistokasvalaistumisen jälkeen ihan mopo käsistä, nyt haalin näemmän kaikkea ja paljon :) Mahtoiko niitä taimia jo Pukin puutarhalta saada messuilta? Tässä alkaa ihan alle kolmekymppisenä mummoutua, kun yhtäkkiä pelakuut ja verenpisarat alkoivat kiinnostaa :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!