lauantai 21. heinäkuuta 2012

Makupaloja

Jatketaan edellisen postauksen viitoittamalla punaisella linjalla :)

Vuonna 2010 kesällä parvekkeelle istuttamani punaherukka porskuttaa edelleen, vaikka onkin viettänyt saviruukussaan jo kaksi talvea ulkosalla suojaamattomana. Olen siitä oikein ylpeä! Kaiken lisäksi herukan marjat ovat tosi hyvänmakuisia! Eivät liian kirpakoita.


Eilen perjantaina napsin ekat makupalat...


10 kommenttia:

 1. Taitaa vallita joku subtrooppinen ilmasto parvekkeellasi, kun nyt jo kypsiä marjoja pukkaa herukkapuskasi. Tuolla pihalla ovat punaisetkin herukat vielä ihan vihreitä!
  Kauniilta ja juuri sopivan kirpakoilta näyttävät marjasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en tiedä tuosta subtrooppisesta, mutta kovin auringotonta on ainakin ollut, kypsyvät siis marjat pilvienkin alla :)

   Poista
 2. Jopa on jännä, että herukat jo ovat kypsiä parvekkeellasi. Onko se lasitettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on melko kypsät herukat myös jo mökillä. Parvekkeeni on lasittamaton eikä ole edes kovin aurinkoinen. Tosin tänä kesänä ei ole ilmeisesti ollut kenelläkään kamalan aurinkoista, vaikka eteläsuuntaankin parveke olisi :)

   Poista
 3. Meilläkin punaherukat on vielä ihan raakoja, tosin osa jo punaisia ; )
  Tuosta tulikin mieleeni vanha rungollinen punaherukkamme, joka on ehkä 15 vuotta vanha. Nyt se nimittäin on kuivattanut todella paljon oksia. Saa nähdä kuoleeko koko runko. Nämä erikoiset yksilöt, kuten tuo ruukussa kasvava herukkasi, voivat olla vähän lyhytikäisiä tai muuten käyttäytyä erikoisesti ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa kolmas vastauskerta onnistuisi, kaksi ensimmäistä Blogger onnistui hävittämään jonnekin bittiavaruuteen. Ottaa päähän!

   Niin, olin sanomassa, että herukkani on sellainen säleikköön istutettu, mutta koska en ole sitä muotoon leikkaillut, on se nykyään melko pensasmainen!

   Poista
 4. Lähtee järki kun taas piti odottaa 4 minuuttia että pääsen kommentoimaan....anteeksi ei ole sun vikas mutta en tajuu miks tää lataa aina monta minuuttia:)
  No niin yritän laskea verenpainettani ja muistaa mitä mun piti edes sanoa....joo aika ihmeellistä että ruukussa kestäny ja lasittamattomala vielä, laittaa miettimään mitä kaikkea voisinkaan laittaa ruukkuihin kokeiluun ni ei veis tota vähäistä perennamaatani.
  Oletko ollut erikoisen kiltti vai joku vuospäivä ko ukkokulta ruusupuskan kans kotia tuli, ihkun romanttista...jospa minäkin joskus.
  Pottukokeilusi onnistu sit hyvin ja ehkä mäkin kokeilen jonain päivänä, on ollut mielessä mutta en ole tehnyt asialle yhmittään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, melkein ärräpäät lentelevät täälläkin, kun vain IE:llä onnistuu jotenkin tämä kommentteihin vastaaminen ja muuten taas postaukset onnistuvat vain Chromella. Huoh. Mullakin kestää joihinkin blogeihin pääsy ihan hirmuisen kauan...

   Mä ajattelin, etten enää uskalla kokeilla samassa ruukussa kolmatta talvetusta ulkosalla, joten yritän varmasti siirtää herukan syksyllä mökille maahan kasvamaan. Siinä kun on niin hirmuisen hyvänmakuiset marjat, paremmat kuin mökillä nyt kasvavassa puskassa.

   Ei mitään vuosipäiviä, mulla oli hänelle pieni ylläri ja sain sit vastayllärin :)

   Mä luulen, että me kokeillaan pottuja ensi vuonnakin. On ne ihan toista maata, kun on omasta maasta, vaikka säkistäkin!

   Poista
 5. Upeita marjoja! Onpa jännää, että herukkasi pärjää talvet parvekkeella ruukussaan. Kätevää, tuollaisista kasveista minäkin tykkäisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, marjat on oikein makoisia! Kyllä on sitkeä lajike, olen kovasti itsekin sitä ihmetellyt. Keväällä ehdin jo ajatella, että pitäisi tuokin runko roudata roskiin ja en edes sitä silloin kastellut, mutta tämäpä tunkikin sitkeästi vihreää lehtinuppua näkyville ja sitten vähän siistin pensaasta kuivuneita oksia ja siitä se kukoistus sitten taas lähti :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!