perjantai 14. syyskuuta 2012

Tunnistusapua

Tämä meni nyt ihan perhosteluksi tällä viikolla, mutta on ihan pakko kysäistä, sattuuko joku tietämään, mikä siivekäs tämä kelta-oranssi otus on? Kuvasin sen jo 19.7. sillankaiteella ilta-aurinkoa ottamassa. Olette olleet niin mainiota salapoliisiporukkaa, että uskon tämänkin arvoituksen ratkeavan ja sen jälkeen minäkin olen taas oppinut uutta!


Edit: 10 pistettä ja papukaijamerkki Tillariinalle! Hän tunnisti puna-keltaisen siivekkään Oncocera semirubellaksi eli punakeltakoisaksi. Kiitos avustasi! Olipa kiva, että selvisi näin nopeasti!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tsekkailin netistä ja kuvahaulla löytyy ihan samanlaisia kuvia, joten uskon, että määrityksesi on oikein! Kiitos avusta!

   Poista
 2. Komea on väri ja perhonen, mutta en tunnista. Pahoittelen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja oikein rentouttavaa viikonvaihdetta sinullekin!

   Poista
 3. Mulle tuli mieleen, että joskus lapsena olisin tuollaisen nähnyt ja oliskohan nimi ollut Horsmakiitäjä.... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit arvauksen! Tämä ei kuitenkaan ole kiitäjä, olen sellaisen aiemmin nähnyt ja tämä kuvan perhonen on pienempi, kapeampi kuin kiitäjä. Mukavaa, että jätit kommentin!

   Poista
 4. Hieno kuva ja upea siivekäs! Harmi, että siivet ovat kiinni, tunnistus olisi ollut helpompaa ja varmempaa, jos hän olisi väläyttänyt siipiensä kuviointia, mutta olen taipuvainen olemaan yhtä mieltä Anonyymin kanssa, että horsmakiitäjästä (Deilephila elpenor) on kyse. Täältä löytyy lajitovereista kuvia: http://perhoset.perhostutkijainseura.fi/historia/sphingidae/dei-elpenor.htm

  Ihania nämä sun tunnistustehtävät, minä tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on kyllä aika ylivalottunut osittain, mutta silloin oli todella kirkas auringonpaiste...niitä harvoja kertoja viime kesänä, jolloin mollukka todella paistoi kirkkaalta taivaalta!

   Perehdyin tähän tunnistukseen ja itse käännyn kyllä Tillariinan arvauksen suuntaan. Tsekkailin netistä ja siellä oli ihan samankaltaisia kuvia koisosta. Kiitos, kun osallistuit taas tähän luontoetsivän hommaan :)

   Poista
  2. Juu, niinpäs onkin, ihan selvä punakeltakoisa! Mun allmighty hyönteisopas ei sisällä tätä tyyppiä ollenkaan, olen järkyttynyt :D

   Mutta hienoa, että selvisi, nyt tunnistan punakeltakoisan, jos sellaiseen törmään.

   Poista
 5. Kyllä tillariinalla on nää siivekkäät hallussa!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!