sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Orkideavyörytys

Piha & Puutarha -messuilla oli mukana Suomen Orkideayhdistys, jonka puhelias edustaja yritti houkutella minuakin jäseneksi. Mutta perhoskämmekkä-kokemuksella päädyn toistaiseksi vain ihastelemaan muiden kasvattamia orkideoita :) Suurin osa näistä kuvien kukista oli yhdistyksen osastolla. Orkideat olivat myös myynnissä, niin ainakin ymmärsin.

Yhdistyksen edustaja kertoi, että laittaa osan omista orkideoistaan ulos kesäisin. Orkideat ovat kuulemma etanoiden herkkua, joten tällä miehellä oli hauska konsti torjuntaan. Hän pistää pöydän jalat vesiastiaan, siitä eivät kuulemma niin kovin helposti pääse mehevien orkideanlehtien kimppuun!
Jos kukkaloisto edelleen kiinnostaa, lisää messukuvia 
on tulossa ainakin vielä parin postauksen verran :) 

EDIT: Ei, ei, ei, täällä sataa lisää lunta! Nyt tekisi mieli päästellä voimasanoja...
Eilen luin, että merelläkin jääpeite on kasvanut 10 senttiä sen sijaan, että se olisi alkanut sulaa.
 Geraniumin sanoin kevät on varastettu!

14 kommenttia:

 1. Voi kun ovat kauniita! Kyllä, lisää kuvia kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania, lisää tietenkin kuvia..

  VastaaPoista
 3. Ihanat orkideat!
  Juu lunta tulee ja saman luin, että jäät vaan paksunee...pyh...

  VastaaPoista
 4. Miten voi jääpeite kasvaa.....eikös siellä ole ollut aurinkoisia päiviä joka lämmittää!!!! Mä elättelin toivoa että kun tulen kotio oltais niinko oikeesti menossa kohti kevättä, pah. No voin lohduttaa ettei Lissabonissakaan ole kesä. Kylmää on ollut ja kaikki kevyemmät vaatteet jotka otin mukaan taitaa tulla kotiin takas käyttämättömänä:) Onhan täällä tietysti lämpimämpää +15 joten en valita ja ihanan kosteaa joten alkaa nahka oleen taas kunnossa.
  Toi pöydän jalat vesiämpäriin hyvä vinkki. Mä taidan laittaa yhden pöydän kesällä niin, mulla on se pöytä yleensä vaan täynnä kukkia ja jostain on alkanut niitä etanoita tuleen riesaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisena jäähavaitsijana toimiva herra totesi Ylen nettisivuilla, että kun aurinko sulattaa jäätä päivällä, aiheuttavat yöpakkaset sen, että jo sulanut osa jäätyy uudelleen. Jään päällä on 10-15 senttiä lunta ja se heijastaa auringon säteilyn takaisin taivaalle. Jää ei pehmene niin kuin tapahtuisi, jos jää olisi paljas. Että näin.

   Onhan tuo + 15 jo ihan keväisen ihana lukema! Toivottavasti lomasi on ollut kaikin puolin antoisa.

   Poista
 5. Suloiset kuvat orkideoista....mutta arvaapa oliko kamalaa katsottavaa lentokoneesta meren jääpeitettä halkovat murtajien vanat!!
  Ja kohta pitäisi olla kesä!!

  *kääntää sälekaihtimet kiinni ja pysyy sisällä*

  VastaaPoista
 6. Orkideat ovat todellisia taideteoksia, hienosti olet kuvannut, jatkoa odotellaan :)
  Siis ei ole todellista että jääpeite VIELÄ kasvaa, huh, huh,,

  VastaaPoista
 7. Talvi tosiaan jatkuu, maa on valkosena ja lisää tulee. Taitaa tänävuonna kevät jäädä väliin. Ensimmäinen kevät, kun ei taideta päästä paatilla mökille vapuks, niin on merellä paksut jäät :(
  - onneksi saadaan nauttia näistä kauniista kukkasista! Todella upeita ovat ja lisää vaan näytille :)

  VastaaPoista
 8. Metka konsti etanoiden torjuntaan.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania ovat orkideat. Tuo ensimmäisen kuvan orkidea on ihan huippu-upea. Orkdeakojulla kävi lauantaina aikamoinen vilske, joten kiinnostusta onneksi näihin riittää. Tuo etanavinkki pitäisi tallettaa mieleen !

  VastaaPoista
 10. hienoja orkideoja!
  minulla oli monta vuotta hirmuisen hyvä putki orkideojen kanssa, aina kukkivat useita kertoja vuodessa, mutta nyt en ole saanut samaa menestystä aikaan kun ne viimein lakastui. Ne parhaat ja kukkivimmat orkideat taisin hankkia jostain vastaavasta tapahtumasta.. melkein 10v kestivätkin :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat, toinen toistaan kauniimmat orkideat. Kiitos hienoista kuvistasi.

  VastaaPoista
 12. Ooh, miten IHANIA orkideoja! Just äsken postasin omista parista phalaenopsiksesta ja mietin, että ne ovat kyllä niin palkitsevia kasveja: kukkivat uudelleen täällä pohjoisessa periferiassa juuri silloin, kun olo on kuin elinkautisvangilla tässä lo-put-to-mas-sa odotuksessa. Kukat kestävät hienoina pitkään, se on iso arvo.

  Meilläkin alkoi tupruttaa lunta just. Ei kun joululevyt soittimeen ja glögit kuumenemaan, ei tästä oikein muita viboja saa :(

  VastaaPoista
 13. Upeita kaunottaria ovat :). Meillä sataa räntää!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!