lauantai 4. toukokuuta 2013

Saldo

Kolean vapunaaton jälkeen tutkailin mökillä vappupäivänä, olisiko jotain uutta noussut mullasta. Muutama raidallinen krookus oli saapunut aiemman yksinäisen kaveriksi. Päätään nostivat myös pienet, sisältä täysin valkoiset kultasahramit (Crocus chrysanthus ´Prince Claus´), jotka kuvassa ovat supussa ja paljastavat ulkokuorensa violetin sävytyksen. Yksi ainoa urhea kevätkurjenmiekka (Iris reticulata) oli pinnistänyt itsensä vapun värin tuojaksi - ai, että tykkään näistä minikokoisista kurjenmiekoista! Lumikellojakin oli tullut lisää kilkattamaan.


Jotain muutakin valkoista erotin maasta; 
tavoitin putken avulla muistikortille puiden alta tontin laitamilta
myös muutaman valkovuokon, tämän kevään ensimmäiset!


13 kommenttia:

 1. Kevätkurjenmiekkoja on kukkinut monessa blogissa tänä keväänä. Ne todella ovatkin upeita, mutta harvassa paikassa meilläpäin on saatavilla alkuja, ellei sitten ryhdy kauempaa tilaamaan. Lumikellosi ovat myös suloisia =) Mukavaa auringonpaistepäivää=)

  VastaaPoista
 2. Nuo tummansiniset kevätkurjenmiekat eivät kukkineet minulla ollenkaan tänä keväänä. Olisikohan syynä märkä viime kesä, ne kun tarvitsisivat ihan kuivan lepokauden kesällä. Valkovuokkoja en ole vielä nähnyt täällä.

  VastaaPoista
 3. Hyvin huomaa pihalla, että kevät on myöhässä....moni kukka mikä viime vuonna oli tähän aikaa jo täydessä komeudessa on nyt vasta pienenä alkuna...vai joko minä puutarhantaitoneni olen vuodessa onnistunut ne saamaan voimaan huonosti...:D

  VastaaPoista
 4. Wau! Mitkä hienot kuvat! Niin kauniit värit.

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastelin noita upeita kuviasi. Aivan ihanat !
  Meilläkin sinisistä pikkuiiriksistä nousi pintaan vain pari. Sen sijaan vaaleansiniset Iris `Katharine Hodgkin` kukkivat komeasti jo kolmatta kevättään.

  VastaaPoista
 6. Omalla takapihalla ei vielä noin ihania kukkia näy. Täytyy vielä odotella nähtävästi sään lämpenemistä.Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 7. Vau mitä ihanuuksia! Noita lumikelloja pitää ehdottomasti syksyllä hankkia. Luulin hankkineeni viime syksynä, mutta tarkemmin nimeä tutkailtuani se olikin kesälumipisara. Nyt mä lähden puutarhahommiin! :) Vaan missä on se lämpö ja aurinko, jota luvattiin... Mur.

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka olet taas saanut pienistä kukkasista upeita kuvia. Krookuksia ja sinivuokkoja olen nähnyt,mutta valkovuokkoja en ole vielä bongannut.
  Ajattelin että aloittaisin tänä kesänä kasvien keräämisen, saa nähdä saanko aikaiseksi, mutta sellainen kasvi/kukkakansio olisi ihana niin kuin ennen vanhaan.

  VastaaPoista
 9. Tosi hienoja kuvia. Lumikellot menee täälläkin syksyn ostoslistalle ehdottomasti. Jos tänä vuonna muistaisi.

  VastaaPoista
 10. Hurjan nättejä kukkia ja upeat kuvat! Eilen näkyi täälläkin ekat valko- ja sinivuokot :)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa!!

  Olen nyt niin iloinen, huomasin tänään aamulla, että maa ei ole enää niin harmaa, nyt alkaa selkeä viherrys, jee!!:)) Ensimmäiset narsissini ovat nupulla, jee!;) Nyt alkaa kevään paras aika, eikös!?;D
  Kiitos kauniista kuvista!

  VastaaPoista
 12. Upeita kuvia. Lumi meillä suli viimeviikolla ja vettä sataa kaatamalla. Minun krookukseni ovat suurin osa mullan alla.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!