keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Valkoisen lumoa

Narsissien kukinta jatkuu mökillä runsaana. Olipa hauskaa tutustua uusiin narsissilajeihin! Koska en ole ihan hirmuinen keltaisen ystävä, lumouduin syksyn sipulikuvastoissa valkoisista narsisseista. Niitä myös istutin! Keltainen ja oranssi piristää näistä muutamia, kolme lajiketta on täysin valkoisia. Narsisseista tykkäävät näköjään myös murkut...Mount Hoodista taisi tulla minun suosikkini!

Siro orkideanarsissi ThaliaKeskiaikainen, isokukkainen torvinarsissi Mount Hood
Kerrannaiskukkainen narsissi RepleteKerrottu, tuoksuva ja muhkea narsissi ObdamKerrannaiskukallinen tähtinarsissi White Lion20 kommenttia:

 1. Ihania narskuja,White Lion on minun lemppari näistä:).Myös tuo muhkeampi oranssi-valkoinen on kiehtova vaikka en olekaan suuri oranssin ystävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsku on aika hauska lyhenne narsissille! Se Replete oli kyllä ihan näyttävä ja valko-oranssi-yhdistelmä aika hätkähdyttävä.

   Poista
 2. Upeita!

  Thaliassa on mahtava tuoksu, olen saanut nuuhkutella sitä omalla pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että minä en ole nuhaltani saanut tuoksuteltua noita narsisseja ollenkaan!

   Poista
 3. Sama juttu täällä, keltaiset narsissit...ei oo ihan mun juttu, paitsi pääsiäisenä kukkakimpussa. Valkoisia voisi tosiaan hankkia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tutkia, minkälaisia muita valkoisia lajikkeita olisi vielä tarjolla...ehkä muutama sipuli mahtuisi vielä johonkin väliin ensi syksynä. Uups, eletään ja nautitaan nyt tämä kesä ensin!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Itse asiassa narsissit ovat mielestäni aika haasteellisia kuvattavia ainakin makrolla, kun ovat niin moniulotteisia ja ilta-aikaan ei tahdo valo riittää, kun terävyysalue jää niin pieneksi. Mutta kuvauksellisia kyllä ovat!

   Poista
 5. Ihania kaikki ! Valkoiset narsissit ovat aina niin juhlavan kauniita. Syksyllä täytyykin muistaa hankkia tuoksuvia narsisseja... olen ihan unohtanut ne ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset näyttävät oikein ihanilta, varsinkin, kun näitä eri lajikkeita kasvaa aika lähekkäin, niin täydentävät sopivassa sekamelskassa toisiaan.
   Narsisseistani ekana ennätti kukkaan Edinburgh seuranaan nunnanarsissi. Sen jälkeen toisessa paikassa Replete taisi olla kukkijoiden etujoukoissa, Delta seurasi heti perästä. Lähes yhtäaikaa avautuivat sitten kaikki nuo valkoiset narsissit.

   Poista
 6. Ihanaa nähdä uusia kukkalajeja joihin ei muuten tulisi kiinnittäneeksi huomiota. Minäkin olen vain pinttynyt siihen keltainen narsissi ajatukseen ja sitten niitä onkin monta erilaista! Itse tykkään Thaliasta ja Repletestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thalia on tosi söötti, kun samaan kukkavanaan muista narsisseista poiketen tulee useampi kukka!

   Poista
 7. Upeita narsisseja, noita pitäsi kokeilla, sillä myyrätkään eivät pidä narsissin sipuleista. Varsinainen linssilude tuo murkku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita murkkuja oli yksi lähes jokaisessa narsississa. Oli hauska tiirailla niiden touhuja. Päätöntä kohellusta terälehtien seassa.

   Poista
 8. Mount hood on todella kaunis, tuollaista voisin myös hankkia. Tykkään myös valkoisista enemmän kuin keltaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mount Hood on varreltaan lyhyempi kuin muut isommat narsissit. Jos olisin tiennyt sen etukäteen, olisin istuttanut sen penkissä eturiviin. Varsi on myös varsin tanakka.

   Poista
 9. Valkoisuus on ihastuttanut tänä keväänä erityisesti. Upeita kaunottaria sinulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Thalia oli todella vitivalkoinen väriltään, paljon valkoisempi ei enää voisi olla...yksinkertaisen kaunista!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Juu, kaikki nämä ovat upeita ja antavat iloa ja energiaa olemassaolollaan.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!