perjantai 23. elokuuta 2013

Kermaa ja aprikoosia?

Vakilukijat muistavat varmasti, etten ole keltaisen enkä niin oranssinkaan ystävä, joten siinä syy, miksi en ole aiempina vuosina kylvänyt kehäkukkaa (Calendula officinalis) mökille. Tänä vuonna keväällä osui silmiini kaksi siemenpussien kuvien perusteella normaalia kiinnostavampaa kehäkukkalajiketta, joten päätin testata niiden toimivuuden kasvilaatikossa kirvamagneettina ja muiden kasvien suojelijana.

Kermankeltaisen kehäkukan ja hauskan keskustan omaavan, joiltain osin aprikoosiin vivahtavan kehäkukan kukinnat eivät olleet valtavan runsaita, mutta muutamia kukkia ne sentään kasvattivat. Ja kirvojakin houkuttelivat. Joukkoon oli tainnut eksyä myös jonkun oranssin lajikkeen siemeniä, koska sellaisiakin kasvilavalta bongahteli ylös. Näitä oli vaikea kuvata, kun heiluivat pitkien varsien päässä tuulen mukana aika rivakkaa tahtia, mutta jotain sentään tallentui muistoksi.9 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat, vaikka minäkään en tykkää erikoisemmin keltaisesta väristä

  VastaaPoista
 2. Kauniita kehäkukkia! En myöskään ole ollut keltaisen/oranssin ystävä, mutta nyt lankojen värjäyksen myötä. olen ihastunut kelta/ruskea/oranssin/punaisen upeista, pehmeistä sävyistä lanngoissa.

  VastaaPoista
 3. OI, mahtavat värit, niin mun mieleen :)

  VastaaPoista
 4. Hienot värit, huolisin mäkin tuon väriset !

  VastaaPoista
 5. Kauniita kehäkukkia. Olen kylvänyt pussillisen kehäkukkia kasvimaalle lähes joka vuosi ja aina siellä joukossa on myös tuollaisia vaaleampia versioita. Ainakin minun kohdallani kehäkukkien kasvattamiseen liittyy enemmänkin vanhojen traditioiden jatkamista. Kehäkukka on sellainen lapsuuden kesäkukka. Kehäkukan keltaisuuden hyväksyy ihan eri tavoin, kuin monen muun kukan keltaisuuden.

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniin värisiä! Mä olen vähän kyllästynyt niihin tyypillisimpiin oransseihin ja keltaisiin, niitä on aina ja kaikkialla.. Joku vaalea sitruunankeltainen (jonka tarkempaa nimeä en tietenkään muista) mulla oli tänä vuonna kokeilussa ja se olikin ihan hauska :)

  VastaaPoista
 7. Itsekin yleensä välttelen keltaisia ja oransseja kukkia, mutta nuo on sellaisia hennompia keltaisia ja melkein ruskeaan vivahtavat sisukset. Kauniita :-)

  VastaaPoista
 8. Todella kauniita. Meillä kehäkukat ovat vaeltaneet vähän sinne sun tänne ja niiden keltaisuus on eduksi näin syyskesällä kun muut alkavat jo lakastua. Joka vuosi mietin niiden poisnyhtämistä mutta sitten ne ovat kuitenkin jääneet.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!