keskiviikko 7. elokuuta 2013

Verkossa kasvaneet

Peurat popsivat meillä mökillä koristesiankärsämöitä, mutta luonnon omat versiot saavat kasvaa rauhassa. Kumma juttu! Siksi oli pakko verkottaa kesäksi viime vuoden elokuussa istuttamani Cerise Queen -punakärsämö (Achillea millefolium).

Kuivan heinäkuun vuoksi tälle piti kantaa vettä lähestulkoon joka ilta, mutta kukinta oli kyllä täydellinen ja puska varsin korkea ja tuuhea. Yksi taimi, josta tulee erivärisiä kukkaterttuja haaleanvaaleanpunaisesta pinkin kautta tummempaan fuksiaan. Kasvi" miumaumukkaan".10 kommenttia:

 1. Kaunis tosiaan on! Mun suosikkiväreissäni kukkii, joten passais minunkin pihaan!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis. Ehkäpä peurat ovat nirsoja ja niille kelpaa vain punaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä niidenkin mielestä ruuan pitää näyttää kauniilta.

   Poista
 3. Onkin muuten vallan ihanan näköinen! Olis kiva nähdä sellainen yleiskuva missä näkyis tää värien vaihtelu... Jos ne kasvavat silleen kivasti ritirinnan, että sellasen kuvan saa otettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kasva ritirinnan, kun tämä on yksi ja ainoa kasvi, josta nuo eriväriset kukkavanat puskevat ylös :) Mutta yleiskuva jäi ottamatta tältä kesältä...pitää muistaa ensi kesänä, nyt ovat jo vähän ränsistyneitä.

   Poista
 4. Koristesiankärsämöt ovat todella kauniita. Ehkä mökkipeuranne ovat varsinaisia gourmet-peuroja. Eihän sitä nyt mitään tavallista siankärsämöä viitsi popsia, jos tarjolla on tuollaisia kaunottaria.

  VastaaPoista
 5. Peurat taitavat pitää väreistä :)
  Upea kukinto, minulla kasvaa kasvimaalla villiä vaaleanpunaista kantaa ja yksi punainen sinnittelee kuivassa perennapenkissä, pitäisi siirtää se parempaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ojanvarsilla olen nähnyt yksi-kaksi sitä villiä vaaleanpunaista, mutta niiden kukintaa ei ehdi kauan ihailla, kun niittokone silpoo ne :(

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!