sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Sipulisavotta hyvän kuun aikaan

Nappasin vinkistä vaarin, kun kuulin Suvikummun Marjalta, että kuukalenterin mukaan suotuisa sipulien istutusajankohta on 6. - 18. lokakuuta. Nyt on viikonlopun aikana sujautettu multiin lähisukulaisten avustuksella muutama sata sipulia. Ja kaikki sipulikohdat on aidattu kananverkolla, ettei pääse käymään niin kuin viime syksynä: peurat kaivoivat sipulit maasta ja rouskuttivat suihinsa, narsissin sipuleilla ne pelasivat niityllä jalkapalloa. Kuu oli viikonloppuna puolikas, matkalla täydeksi.

13 kommenttia:

 1. Komea kuu!

  Sama juttu minulla, eilen sain istutettua suurimman osan sipuleista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vielä himottaisi käydä alessa katsomassa, mitä sipuleita on jäljellä, josko vielä muutaman jonnekin törkkäisi :)

   Poista
 2. Hieno kuva kuusta .. empäs tiennytkään tuota sipuleista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukalenterista monikin puhuu, mutta itsellä ei ole sellaista. Marjan vinkistä otin vaarin!

   Poista
 3. Tulostin itselleni netistä kuukalenterin ja muutamia ohjeita. Täytyypä siis käväistä vielä sipulikaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai saako sen netistä? Luulin, että se on maksullinen opus. Kappas, pitääkin googlettaa...

   Poista
 4. Luulinpa tänään istuttaessani, että oon viimeisten joukossa. Mutta hyvä näin että olikin oikea aika :) Mä hankin tuon kuukalenterin talvella ja innostuin kovasti, mutta nyt on kiireessä vähän unohtunut. Upea kuukuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ainakin ollut niin lämmintä, ettei ole ollut mahdollista istuttaa aiemmin. Nytkin on vähän siinä rajoilla, jos tämän viikon jälkeen on jälleen luvassa lämmin jakso.

   Poista
 5. Upea kuva puolikkaasta kuusta. Kiitos vinkistä, pitääkin laittaa sipulit maahan tuota pikaa. Viikonloppuna vieraani ihailivat pellolla käyskentelevää peuraemoa ja vasaa. Kun lähdimme hakemaan kasvimaalta kotiinviemisiä, ryntäsivät peurat viitaan kaalien kimpusta. Tosin ihan luvan kanssa ne popsivat aidan ulkopuolelle istutettua mustakaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, tuosta postauksesta muistinkin, että tuli ikuistettua kesällä yksi meidän mökkimaaston monista peuroista. Eivät kauheasti pelkää enää mitään, siinä tämäkin yksilö rauhassa rouskutti kurkkupellon reunalla, kun pysähdyin iltahämärissä autolla viereen. Kun sille alkoi jutustella, se löntysteli ylväästi ja rauhallisesti, jopa laiskan oloisesti keskemmälle viereistä viljapeltoa.

   Poista
 6. Sulla olikin iso urakka viikonloppuna, hyvä että on peuraesteet kunnossa, että pääset itsekin nautiskelemaan kukista keväällä :)
  Me Onnin kanssa vasta aloitettiin eilen, keskiviikkona ehkä saadaan urakka valmiiksi :)
  Huvikseni googletin tuota kuukalenteria, mutta en löytänyt tulostettavaa versiota, ehkä en osannut etsiä.
  Mutta tulin samalla tilanneeksi ensi vuoden kalenterin Yläkuu.com´ista. Siellä on vielä 23.10 asti voimassa tarjous -10% ennakkomaksajille. Kalenterin hinta on 22 euroa, se toimitetaan postikuluitta ja nyt saa siis vielä tuon -10%.
  Siellä yläkuun sivuilla on muutenkin aina ajankohtaista tietoa kuun vaiheista ja vaikutuksista :)
  Ihan mielenkiintoisia juttuja, aina muistaessani testailen, pitävätkö paikkansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sinulla oli Onni mukana urakassa! Kiitos kalenterivinkistä!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!