lauantai 16. marraskuuta 2013

Koreat ja tähti

Olen joutunut viettämään pakollista blogibreikkiä olkapäävaivojen vuoksi. Niinpä en runoile paljon, vaan keskityn kuviin.

Törmäkukkani eivät ehtineet kesällä Mielen Lumon sivuille asti, joten laitan nyt muutaman kuvan muistiinpanoksi tänne itsellenikin näistä yksivuotisista kukkijoista.

Koreatörmäkukat (Scabiosa atropurpurea) kukkivat vasta aika myöhään loppukesästä, vaikka tein esikasvatuksenkin. Ekaa kertaa kokeilin näitä, olivat ihan nättejä, tosin varret lötkähtivät pitkiksi ja painavat pallerokukat päätyivät maantasalle...Mielenkiintoisin taisi olla tämä tähtitörmäkukka (Scabiosa stellata), joka teki valkoisen kukinnon. Se kuihtui todella nopeasti ja muotoutui kuivakukaksi soveltuvaksi jännäksi siemenkodaksi. Lajikkeen nimi oli Drumstick. Näitäkin esikasvatin pari taimea, voisi suorakylvääkin keväällä.

15 kommenttia:

 1. Suloisia. Minäkin olen haaveillut noiden kokeilusta. Kukassa on muuten jotain samaa kuin monivuotisessa etelänruusuruohossa, joita olen saanut itämään siemenestä. Toivottavasto olkapäävaivat helpottavat. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelänruusuruohoa olisi myös hauska kokeilla! Kiitos, olkapää ei taida ihan heti tervehtyä, katsotaan, mitä apuja siihen saan...

   Poista
 2. Minä sain muutaman pussin kukkien siemeniä ja roisikin ne vähän sinne tänne....törmäkukkaan ihastuin ihan täysin, se vaan vaati pari tukea, mutta maljakossa kesti ihan uskomattoman kauan! Ehdottomasti roiskin taas jonnekin ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tukeminen pitää muistaa ensi kesänä! Olen siinä vaan kauhean huono (lue laiska).

   Poista
 3. Tähtitörmäkukka näyttää jonkin verran luonnonvaraiselta ruusuruoholta ja onpa kaunis siemenkota!
  Toivottavasti olkapäävaiva paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on todellakin luonnollinen ote, tuossa tähtitörmäkukassa. Kiitos, kylmähaudetta tarvitaan vielä, olkapäävaivat voivat olla harmillisia.

   Poista
 4. Törmakukka on yksi kauneimmista!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit törmäkukat. Alin kuva etenkin on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkota oli kyllä hauska. Siitä tuli itseasiassa aika vahvanoloinen, kuin paperia.

   Poista
 6. Mä olen luullut et tuo on perennaa koska vuosi vuodelta se mulla kasvaa mutta antaa vaan yhden kukkasen! Tänä vuonna jaoin niitä ajatuksena joska jaksaisivat kukkia paremmin. En tiedä mikä kukka mulla sit on mut samanlainen kukinto ja tykkään ihan kauheesti siitä ainokaisesta kukasta jonka olen saanut:)
  Toivottavasti olkapää paranee piakkoin.

  VastaaPoista
 7. Jospa sulla kasvaa tuo Marian mainitsema etelänruusuruoho, se on monivuotinen ja kukka muistuttaa törmäkukkaa!

  Kiitos, olkapäävaivan syytä selvitellään...on se olkapää, joka on leikattu neljä vuotta sitten ja tuolloinhan leikkaus epäonnistui ja käsi jäi kipeämmäksi kuin oli ennen leikkausta. Nyt ärtynyt uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts epäonnistunut leikkaus, alkaa kuulostaa siltä että uus onnistunut leikkaus olis tarpeen:)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!