torstai 26. joulukuuta 2013

Kurkistaako teilläkin?

Ihan ensin: lämmin kiitos kaikille jouluterveisistä!

Tapaninpäivän ajelu vei mökille. Sielläpä pilkistelee varsin keväisen vihreitä tiittejä sieltä täältä: sipulikukkaraasut ovat menneet vuodenajoista sekaisin ja luulevat kevään jo koittaneen. Tämä ilmiö taitaa verottaa kukkaloistoa ensi keväänä, kun sipulit ovat jo nyt lykänneet vihreät alut maan päälle?

Miten teillä muilla, ovatko sipulikukat pysyneet kiltisti maan uumenissa vai kurkkivatko jo, kuten nämä?

26 kommenttia:

 1. Voi sentään! En taida uskaltaa mennä katsomaan. Mä pelkään, että mätänevät mun penkkeihin kun tuota sadetta on piisannut monta kuukautta nyt peräkkäin. Ei enää maa vedä sisäänsä, vaan nurtsillakin on pieni vedenpaisumus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vesisadetta on täälläkin riittänyt päivästä toiseen, tänään oli vähän poutaisempaa, mutta lisää on luvattu.

   Poista
 2. Just hämmästelin syreenin silmuja. En taida uskaltaa kurkata sipulikasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikkapuussakin näytti mökillä olevan silmut tulossa.

   Poista
 3. En ole kerinnyt edes katsomaan. Aina on pimeää, kun olisi sellainen hetki, että kerkeisi pihalle. Täällä on mittarissa ollut joulunakin parhaimmillaan +6, ei ihme jos sipulikukat ovat hiukan ihmeissään. Ja koko muukin puutarha...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. +7 taisi olla ylimmillään tuossa aattona täällä päin. Ensi viikolla on luvassa piirun verran kylmempää, mutta kyllä noille sipulikukille pitäisi kai jotkut talvitakit kehittää...

   Poista
 4. Ohoh, täytyykin tarkistaa onko sama ilmiö menossa omassakin puutarhassa. Ainakin on märkää jos ei muuta, vettä sataa jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siitä märkyydestähän nuo sipulikukat eivät monetkaan tykkää...

   Poista
 5. Lillassa näytti aika "rauhalliselta", maa on ihan sulaa ja pehmeää, mutta ei edes rikkaruohot ole liikaa innostuneet.
  Raparperikin ihan siellä missä pitää, eli talvehtimassa. Tulppaanit toivon mukaan uinuvat vielä.

  VastaaPoista
 6. Hyvänen aika. Meillä on vielä vähän lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aavistuksen lunta maassa jossain vaiheessa, mutta kyllä nyt on lähestulkoon vain vihreää nurmea.

   Poista
 7. Istutan kukkasipulit aina mahdollisimman myöhään syksyllä, etteivät alkaisi elää liian aikaisin. Nyt ei näy piippoja, viimeisethän istutin viime viikolla :) Jos peittelet piipot pakkassuojilla tai vaikka havuilla niin luultavasti kukoistavat vielä keväälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkusyksyllä yritettiin heitellä päälle lehtiä ja talvensuojaturvetta, mutta ei sitäkään ollut tarpeeksi. Noita sipuleita on niin monessa välissä, että pakkaspeitteitä ei pysty käyttämään, mutta ehkä noita havuja voisi harkita. Olen suurimman osan sipulikukista verkottanut kananverkkojen alle, joten aikamoinen savotta on niitä havuja alkaa sinne tunkea, mutta katsotaan, mitä ehdin tehdä ennen pakkasten tuloa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 8. Vielä ei piippoja näy täälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten hyvä tilanne, normaalilla tolalla.

   Poista
 9. Tänään huomasin, että KYLLÄ niitä näkyy täälläkin. Hmm.. mitähän tekisi niille poloisille..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa Cherin kommentissa oli yksi ehdotus ja minä ajattelin, että jos hankkisi lisää sitä talvensuojaturvetta, kun sitä saisi ehkä lykättyä kukkien päälle ihan kananverkon läpi. En millään viitsisi alkaa niitä verkkoja nostaa ylös, kun ne on pynkätty maahan kepeillä.

   Poista
 10. Täytyykin huomenna käydä tarkistamassa tilanne omalla pihalla. Eivät ne kukat yleensä siitä kärsi vaikka työntävät nokkansa pinnalle jo syksyllä, eri asia on, jos ne ehtivät tehdä nuppujakin ennen lumen tuloa. Mahtaako lunta edes tulla tänä talvena, no varmaan tulee tammikuussa jotain pari metriä kuitenkin......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti eivät ennätä nuppujaan paisuttamaan, pidän sille peukkuja. Kyllä se lumi varmaan vielä tulee, helmi-maaliskuussa voi paukkua pakkanen aika purevasti!

   Poista
 11. Olen juuri mökillä. Kävin eilen tutkimassa istutuksia, että näkyykö mitään. Tulos oli se, että myyrän jättimäisiä kasoja on ilmestynyt sipulikukkien juurelle, uusia on tullut jopa viimeyön aikana, eikä kissa ole saanut yhtään saalista joulun aikana. Vihreitä piippoja ei meillä näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin, että myyriä olisi nyt paljon liikkeellä tänä talvena. Mites teidän kisulla nyt niin huono metsästystuuri on ollut? Harjoituksen puutetta? Toivottavast myyräti eivät nykerrä suihinsa kaikkia kukkasipuleitanne!

   Poista
 12. Huomenna pitää tilanne katsastaa..
  Toivottavasti myyriltä olismme säästyneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tungin syksyllä sipulien joukkoon valkosipulien kynsiä...toivon, että niiden tuoksu edes vähän rajoittaisi myyrien intoa!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!