perjantai 27. joulukuuta 2013

Vertaillen

Vuodet eivät ole veljiä keskenään.

22 kommenttia:

 1. Lumettomuus on ollut helpotus ainakin minulle, mutta varmasti lunta saadaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sopii mainiosti tämä vuoden 2013 olotila, itse en kaipaa lunta pätkääkään, mutta ymmärrän, että esim. lapsille se olisi todella kivaa, että pääsisi lumileikkien pariin tekemään lumilinnjoja, luistelemaan, pulkkailemaan ja hiihtämään. Urheilutarvikkeiden kauppiaillekin lumikelin vermeet ja tarvikkeet meinaavat jäädä tankoihin ja hyllyille. Mutta koska kärsin pakkasallergiasta ja pakkaskeleillä olen niinkuin sisätilojen vanki, olen huutanut sisäistä hurraata leudommalle kelille. Mutta kolikolla on aina kaksi puolta...

   Poista
 2. Lumen jakamaa valoa kaipaan kovasti.
  Lapset hiihtolumia.
  Metsässä tuoksuu syksyltä ja se tuntuu kummalta.

  Aamusumun sylistä terveinen!

  VastaaPoista
 3. Juuri samanlaista vertailevaa kuvausta tein eilen meidän terassilta metsän suuntaan. Eilen oli vähän mukavampi sää, kun aurinko paistoi sen lyhyen tuokion, mitä se tähän aikaan vuodesta näyttäytyy. Nyt jatkuu taas tuttu sumuinen ja tihkusateinen keli, meillä ei onneksi ole sitä peilijäätä, mitä pohjoisempana kuuluu olevan. Saisi se lumi jo tulla, kun sitä kuitenkin joka vuosi tulee. Olisi siitä suojaa matalille kasveille kevätahavaa vastaan. Oletko muuten muistanut suojata syysvuokkosi ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerran olen tänä vuonna joutunut Icebugit laittamaan jalkaan, kun oli pääkallokeli. Liukkautta en todellakaan kaipaa. Ja kyllä, syysvuokolla on havusuojaus :)

   Poista
 4. Eilen tuli koneella vastaan viime talven kuvia kun hain yhtä tiettyä Lillan kuvaa, ja samaa ajattelin; ei ole veljiä, ei!
  Sais jäädä lumi tulematta kun ei ole tullut, mutta tietysti jossain tammi-helmikuun vaihteessa tulee puoli metriä sotkemaan mun muuten oikein oivaa muuttomatkaani....ei kyl tarttis :/
  Valoa kohti tässä koko ajan mennään kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä se jossain vaiheessa sen lumen pukkaa maahan, kun ei nyt ihan toukokuussa!?!?!

   Poista
 5. Arvaa vain kummanlaisen joulun sään olisin valinnut.

  VastaaPoista
 6. Niinpä...Missä on kauan kaivattu lumi? Tää tahtoo hiihtämään!

  VastaaPoista
 7. Vuosi sitten on ollutkin hieman erinäköistä kuin tänä vuonna - lunta tosiaan kaipaillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en lunta kaipaa, selitys ekassa kommenttivastauksessani, mutta ymmärrän kyllä kaikkia, jotka sitä haluavat :)

   Poista
 8. Juu eivät tosiaan. Lumessa ja lumettomuudessa on kummassakin omat hyvät puolensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, just niin se menee, kummallakin hyvät ja huonot puolensa. Mutta lumitöitä ei ole tarvinnut mökilläkään nyt tehdä, ihan normisti on päässyt mökkirinteen ylös ja ruokkimaan lähimetsän linnut.

   Poista
 9. Eivät ole veljeksiä. Kyllähän tämän lumettomuuden vielä sietäisi, mutta jatkuva vesisade harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säälle ei kauheasti mitään voi, joten täytyy yrittää pärjätä sen kanssa, mitä kulloinkin on tulossa :) Monta päivää on tosiaan kyllä vettä satanut lähes putkeen, mökilläkin merivesi on noussut ihan kamalasti.

   Poista
 10. Juu eivät ole :)
  Kumpikin maisema on kuitenkin kaunis ja hei, meilläkin krookukset pilkistävät jo maasta ja vastahan minä ne kaivoin maahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, teilläkin jo vihreitä tiittejä. Huisiahan se olisi, jos joku sipulikukka jo ehtisi kukankin kehittää...mutta mielelläni minä niitä vasta keväällä ihailisin.

   Poista
 11. Jännää, miten paljon vuosissa on eroa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos olisin lisännyt tuohon vuoden 2011 vastaavan kuvan, olisi se näyttänyt lähestulkoon samalta kuin tämän vuoden kuva. Silloin oli tapaninpäivän myrsky ja maa lumeton.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!