sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vinkkejä tarpeeseen

Lupasin vilauttaa teille joulupukilta lahjaksi saatua erittäin mielenkiintoista teosta lähikuvauksesta. Kirja on nimeltään Digital Close-Up Photography Q&A (Great tips and hints from a top pro, 2012). Opuksen kirjoittaja on Paul Harcourt Davies, hän on tehnyt teoksen kysymys - vastaus -tyyliin...How close is too close? What´s the best way to capture textures? How can I use background colors effectively? jne.


Tässähän syyhyävät jo sormet päästä tositoimiin kokeilemaan luettuja vinkkejä ja oppeja! Hmmm, tosin juuri äskettäin satanut ohut lumipeite ja pakkaskelit eivät edesauta asiaa, ötököitä joutuu odottelemaan useamman kuukauden. Ötökkämakroilua ventatessa pitää tyytyä katselemaan vanhoja, viime kesän kuvia ja miettiä, mitä niiden kuvauksessa olisi voinut tehdä paremmin tai toisin. Punahatun mesibaarissa tapasi viime kesänä eniten kukkakärpäsiä, harvemmin perhosia.


18 kommenttia:

 1. Tuontapaista kirjaa olen toivonut löytäväni. Pitää katsoa joskus kirjakaupoista isolla kirkolla.

  VastaaPoista
 2. Oih kiitos vinkistä,täytyykin katsoa löytyisikö kirjastosta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, kirjastostakin tämän opuksen voisi löytää.

   Poista
 3. Ihana kirja varmastikin!
  Minäkin pidän kovasti tietokirjoista, liittyivät ne sitten valokuvaukseen, taiteeseen, kuntoiluun, designiin jne...niitä löytyy laatikoittain ja hyllyittäin sieltä täältä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin lapsena ja nuorena pinoittain romaaneja, näin vanhemmiten olen kääntynyt tietokirjojen maailman pariin.

   Poista
 4. Sinulla onkin upeita ötökkäkuvia!
  Ehkäpä itsekin siihen sarjaan tulevana kesä vähän paneutuisi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ötökkäkuvausta, se on kivaa, tosin vie myös aika paljon aikaa ja kysyy kärsivällisyyttä, mutta on erittäin opettavaista ja rentouttavaa.

   Poista
 5. Tuossa menneenä perjantai-iltana huokailin ikävääni ötökkäkuvia ja perhoskaunottaria katsellen! Kyllä se kesä sieltä tulee niinkuin ennenkin! Mutta kun ei malttaisi odottaa :)

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus:)
  http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2014/01/tunnustuksia-vanhoille-tutuille-ja-myos.html

  VastaaPoista
 7. Upea ötökkäkuva. Ajattele, minulla on ollut makro hyllyssä kesästä saakka, mutta enpä ole ehtinyt siihen tutustumaan. Se on aika halpa versio, kuten koko järkkärikalustoni, mutta tarkoitus on opiskella makrokuvaamista. Kunhan ehtisin. Minun on jotenkin vaikea oppia kuvaamista kirjojen avulla. Paremmin oppi painuu päähän, kun sen tekee kantapään kautta tai sitten jonkun toisen konkreettisilla ohjeilla. Taisit jossain välissä laittaa kuviisi tarkempaa tietoa asetuksista, se olisi kivaa jatkossakin. Ja opettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt makro laulamaan :) Harjoittelu on kivaa ja digiaikana niin helppoa! Jaa-a, en itse ole kovin paljon kuvien teknisiä tietoja viljellyt, mutta voisihan sitä joskus harkita laittavansa, kun muistaisi onkia ne ominaisuuksista muistiin.

   Poista
 8. Sinun ötökkäkuvasi ovat niin upeita. Nyt täytyy tyytyä lumikiteiden kuvaamiseen. Kirjan vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut lumikiteiden katselua ja kuvausta makrolinssin läpi...ehkä joku päivä siihenkin liikenee aikaa. Nyt valoisa aika päivästä kuluu valitettavasti työpaikalla.

   Poista
 9. vau mikä kuva! P.S. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!