lauantai 8. maaliskuuta 2014

Jo nyt?

Viime vuonna lumikellot (Galanthus) kilkattivat mökillä kevättä 23.4. aikoihin, nyt eletään vasta maaliskuun alkupuolta ja puhtoiset kevään airuet ovat jo pinnistämässä vitivalkoisia nuppujaan auki. Kuvasin kukat tänään iltapäivällä. Näiden valkoisten, herkkien ja sinnikkäiden kukkijoiden olemusta ei voi olla ihailematta. Jokohan ne huomenna olisivat "kellomaisessa" asennossa?


24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En odottanut näkeväni niitä mökillä, joten yllätys oli kyllä suuri ja taisin ihan itsekseni ääneen huokailla valkoiset nuput nähdessäni.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olispa se kevät todellakin jo nyt toden teolla tulossa, mutta sääennusteen mukaan kohta on taas edessä kylmempi jakso ja luntakin voi sadella.

   Poista
 3. Voi, että mitä ihanuuksia!!!!!

  VastaaPoista
 4. Uuu, miten ihana tuo jälkimmäinen kuva! Ja ihan totta, joko nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikelloa tulee harvoin kurkattua ylävinkkelistä niin, että näkee sisäosan hyvin, siksi viehätyin itsekin tuosta kuvakulmasta.

   Poista
 5. Oi voi, miten suloista! Mä olen paistatellut tänään päivää terassilla t-paidassa ja housun lahkeet käärittynä.. ihan uskomatonta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on puhaltanut koko viikonlopun niin armoton tuuli, että vaikka mittari on ollut plussalla, tuulivaikutus on vienyt asteet ja tunnun miinukselle. Talvitakki on ollut ihan normivaruste ja huppu tiukasti pään ympärillä.

   Poista
 6. Ihan saman löydön tein minäkin tänään! Tosin minulla on vaan yksi siellä ja toinen täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla pitäisi olla lumikelloja myös jossain toisaalla, mutta ainakaan vielä eivät olleet nostaneet päätään...

   Poista
 7. Lumikelloja on nähty siellä täällä ja jokainen havainto riemastuttaa yhtä paljon vaikkei se olekaan omassa pihassa. Nautitaan täysin rinnoin aikaisesta keväästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukavaa tuo lisääntyvä valo. Siitä saa ammennettua itselleen energiaa vaikeinakin päivinä...

   Poista
 8. Ihania :) Mutta aivan liian aikaisessa tämä kevät nyt on ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki luonnossa on enemmän ja vähemmän sekaisin tällä hetkellä...toisaalta on kiva, että luonto heräilee kevääseen jo nyt, mutta mahdollinen takatalvi ja kovat pakkaset voivat vielä tehdä tuhojaan.

   Poista
 9. Ihana! Noi on niitä erikoisempia lumikelloja :) Ei kyllä ole itellä minkäänlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista lajikkeen nimeä, saa valistaa, jos joku muistaa :)

   Poista
 10. Minä katselin ikkunastani, että niinpä ovat jonkun onnettoman, jo nouseen sipulikukan lehtien päät yökylmissä kärventyneet, kun niin valkoisina näkyivät. Ja sit kun menin pihalle saakka, niin lumikellon melkein auenneita nuppujan se olivatkin... Kaikkia sortteja jo puskee maasta: narsisseja, tulppaaneita, krookuksia, helmililjoja, idänsinililjoja, iiriksiä... Belliksissä on nuput näkyvissä... Pionien versot ovat näkyvissä. Puhumattakaan raparpereista. Mitenkähän noitten sitten käynee... Paleltuvatko vai pääsevätkö aikaiseen kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, samaa olen miettinyt itsekin, että kyllä takatalven vaara on edelleen olemassa, ainakin yöpakkasia voi vielä tulla. Täällä kaikki lumet ovat sulaneet, joten lumestakaan ei ole enää suojaa. Ai sinulla on pionien versotkin jo näkyvissä...meillä ei mökillä näy vielä mitään! Toivottavasti omituinen talvi ei ole kohdellut juuristoa kaltoin, vastahan se viime kesänä toinen pioneistani kukki ensimmäisen kerran. Raparpereja en huomannut kurkata, mutta niiden päälle voi kuulemma laittaa vaikka ämpärin väärinpäin, siten niistä varsista kasvaa vähemmän hapokkaita.

   Poista
 11. Voi ihanuutta! Täällä ei lumikelloista ole vielä tietoakaan, mutta mukava kuulla, että jossain jo kukkivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa aina tämä kevät, kun ei töiden vuoksi voi olla joka päivä mökillä seuraamassa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Meillä on kelien puolesta ollut auringonpilkahduksista huolimatta vielä kovin viimaista ja kylmää. Oli kyllä pitkät kalsarit jalassa minulla tänäänkin mökkivisiitillä, muuten olisi tullut nopeasti kylmä.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!