keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Hyvä ja huono

Alkukevään aikana ostetuista pelakuista yksi on osoittautunut murheenkryyniksi. Turun puutarhamessuilta Liedon Kukka & Puutarhan osastolta hankittu Happy birthday -tulppaanipelargoni on mustunut eri puolilta vartta, ja kun olen leikannut "huonon" osan pois, musta osa leviää muualle. Kohta kasvista ei ole enää mitään jäljellä. Harmittaa!


Mutta huonon vastapainoksi jotain hyvääkin, Tämä kuvien valkoinen kaunotar, Slottsträdgården Ulriksdahlista kukkivana hankittu tähtipelargoni Pagoda on jaksanut tehdä jatkuvasti uusia kukkavarsia. Herkkä ja mielenkiintoinen pelakuu!

10 kommenttia:

 1. Just tolla tavoin multa kuoli talven ja vielä tässä keväänkin aikana pelargoneja. Yks Tukholman tuliainen esim. heitti henkensä tuon mustumisen jälkeen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen on pakko olla joku bakteeritauti, koska kasvi alkoi tummua heti, kun sen kotiin toin. Eka musta laikku ilmestyi varteen lähes samantien. Harmittaa, kun hintaakin oli erikoispelakuulla melkoisesti.

   Poista
 2. Harmillinen tauti, saisitko terveestä osasta vielä pistokkaan juurtumaan ? Todella kaunis tuo Pagoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä saa mitään pistokkaita, kun mustat laikut ilmestyivät ylös varteen. Molempiin, kun oli kaksi haaraa. Nyt ei ole enää mitään, mistä leikata. Ja luin pelargonikirjasta, että jos se on tauti, se on koko kasvissa eikä pistokaskaan säily. Pagoda puolestaan on aivan herttainen!

   Poista
 3. MInullakin on Tampereen messuilta hankkimassani vaaleanpunaisessa Mårbackassa sama mustuminen. Ajattelin jo, että mä en vaan onnistu näiden pelakuiden kanssa! Kiva kuulla ettei vika olekaan minussa :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää, kun menee rahaa hukkaan. Päätin, että ilmoitan tuosta myyjätaholle. Taimi oli näköjään lapun mukaan peräisin Ruotsista, joten voivat sitten itse reklamoida sinne päin tarvittaessa, jos tällaisia tautisia taimia ilmenee paljonkin.

   Poista
 4. Harmillinen juttu.

  Tuo Pagoda on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tarjosivat ao. myymälästä hyvitystä, jos ajan heidän myymäläänsä hakemaan uuden. No, bensarahaa siinä menisi jonkun verran, joten pitää miettiä, lähdenkö toisesta kaupungista asti uutta noutamaan tilalle. Mutta hienoa kuitenkin, että tarjosivat hyvitystä.

   Poista
 5. Pagoda on todella kaunis, kuten Sussi sanoikin. Mun tämän kevään erikoisuus on Australian villi pelargoni. Kastelin sitä mökkireissun ajaksi himpun likaa ja se otti vähän nokkiinsa... Toivottavasti toipuu. Olisi ihana nähdä sen kukkivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, Australian villi pelargoni, kuulostaa jännittävältä. Laitahan kuvia sitten, kun kukkii!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!