maanantai 21. huhtikuuta 2014

Hyvä oja

Olipa pääsiäinen! Kelien puolesta aivan loistava, mutta lukuisat suunnitellut puuhailut jäivät tekemättä, koska poksautin jotain jalastani rikki pitkäperjantaina mökillä ja sen jälkeen loppupääsiäinen on menty läpi katkokävelemällä kylmäpussien, kipulääkkeiden ja -geelin voimalla. Kamerasta en kuitenkaan luopunut, vaan sisulla pinnistelin kävelysauvojen avulla perhosten perässä :) Olisi siinä ollut varmaan hupaisaa piilokameramateriaalia! Aurinko helli niin, että nyt on nenä punaisena ja lätäköistä kuoriutuneiden jättihyttysten pistot saavat raapimaan nilkat verille. Mutta on se kevät silti ihanaa aikaa! Västäräkistä vähäsen....


Västäräkki etsi ojan pohjalta hyönteisiä iltapalaksi. Saman ojan varrella nyrjäytin sen nilkkani, bongasin kutevat, mutta arat viitasammakot ja toisiansa vasten lepattavat perhoset (nokkos- tai isonokkosperhoset). Hyvä oja siis, tosin ei nilkan kannalta. 


8 kommenttia:

 1. Toipumista sille jalalle! Tänään painelin sellaisessa ryteikössä, että muistin heti, miten sinun kävi! Tassuttelin hitaasti ja joka askelta hakien. Tosiaan, västäräkistä vähäsen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää vaan jaksaa hoitaa sitä kylmällä ja kipulääkkeillä, eiköhän se siitä pikkuhiljaa tokene. Hyvä, että osasit olla varovainen, minä taisin kirmailla kevätlaitumille liian innokkaasti!

   Poista
 2. Paranemista ja tosiaankin västäräkistä vähäsen..

  VastaaPoista
 3. Voi ei,toivottavasti ei mikään pidempi vaiva nilkkaasi sattunut. Minäkin jopa bongasin sitruunaperhosen! Olin ihan ihmeissäni että voiko niitä tosiaan olla jo näin aikaisin keväällä, mutta niin se vain takapihalla liihotteli. Ja lintuja en varsinaisesti bongaillut, mutta kamalan moniäänisiä sirkutuksia kuului koko pääsiäisen. Ihana kevät! Nyt täällä alkaa nurmikkokin vähän vihertää ja koivuissa on elonmerkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipeä se vieläkin on, mutta kuitenkin jo aavistuksen parempi kuin perjantaina! Minäkin näin sitruunaperhosen, mutta sillä oli niin kiire, ettei se pysähtynyt, vaan suhasi niityn laitaa edestakaisin ja hävisi sitten jonnekin. Neito- ja nokkosperhosen sain ikuistettua, ja kutevat viitasammakot. Postailen niistä, kunhan ennätän :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!