torstai 3. huhtikuuta 2014

Puoli kuuta...

Ensimmäisen peipon näin tänä keväänä mökillä
pihlajan oksalla keinumassa perjantaina 28.3.
Viikonvaihteessa niitä näkyi jo kolme,
kaksi koirasta ja yksi naaras.
Varsin arkoja olivat vielä,
mutta kesän mittaan ne taas tottuvat meihin kaksijalkaisiinkin.
Ja sitä ihanaa peipon lurittelevaa laulua sai jo kuunnella viikonloppuna, voi mahtavuus!


Puoli kuuta peipposesta!
Nyt jännätään, milloin mökkimaisemiin pyrähtää ensimmäinen västäräkki.

20 kommenttia:

 1. Oi kaunis peippo. Mutta arvaas mitä, mä olin eilen kaverin kanssa kävelemässä Helsingissä merenrannassa ja siellä tepasteli vastaa västäräkki. Yksi ainokainen nähtiin, vähän eksyneeltä näytti kun kylmä viimakin kävi. Mutta västäräkki se oli, upeassa mustavalkoharmaassa puvussaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sä olet siis jo viluisen västäräkin bongannut!

   Poista
 2. Kiva, kun saapuvat:) Itse olen onnistunut näkemään vasta yhden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tiheässä kuusikossa ne peipot viikonvaihteessa lymyilivät, sattumalta mökin ikkunasta sen naaraspeiponkin näin. Koiraat olivat vähän rohkeampia ja yrittivät noukkia ruokintalaitteen alle maahan pudonneita siemeniä nokkaansa.

   Poista
 3. Peipon helskytyksessä on vain iloisia säkeitä :)
  Vähemmän keväisestä säästä huolimatta tuntuu joka aamu kuuluvan pihalta yhä enemmän meteliä! Linnut saapuvat ja kevätkin kyllä! Eilen kuulin, että meidän sepelkyyhkyt olivat saapuneet, vielä ei näkynyt, mutta kuului kyllä :)
  Riukhännänkin näin eilen!
  Antoisaa messuilu päivää sinulle, toivottavasti selvisit mahataudistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maha kuplien imodiumin voimalla kävin katsastamassa Hgin messutl Sieltä kuvatuliaiset alkavat huomenna ja kuvia riittää taas useampaan postaukseen.

   Olen bongannut jo aikaa sitten täällä ensimmäisen sepelkyyhkyn, tuolla se iltaisin koivun nokassa huhuilee rakastaan. Taitaa olla morsmaikku vielä hakusessa?!

   Poista
 4. Juu, västäräkkiä ootellaan, mutta on vielä kylmä.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis kuva ja lintu! Muutama päivä sitten meidän lähipellolle saapuivat kurjen ja joutsenet. Mustarastaskin on lintulaudan vakivieras, mutta peipposta en ole vielä bongannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole toistaiseksi nähnyt mökillä kuin yhden mustarastaskoiraan. Veikkaan, että se on talvehtinut täällä. Tosi arka lintu!

   Poista
 6. Voi että ovat aikaisessa. Toivottavasti ilmat lämpenevät ja peippojen ennustus toteutuu. Minäkin näin jotkin punaista lintujen ruokintapaikalla, mutta se oli punarinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punarintakin on kiva bongaus, herttainen pikkulintu!

   Poista
 7. Ihan pelottaa miten nämä pienimmät hyönteis-syöjät pärjää, kun lunta tupruttaa vähän väliä täällä Keski-Suomessa. Pysyisivät nyt reppanat vielä etelämässä, etteivät palellu yöpakkasissa ja kärsi nälkää hyönteisten puutteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä etelämmässä niillä näyttäisi olevan jo jotain syötävää, ainakin itse jo huomasin erilaisia lentäviä pikku hyönteisiä viikonvaihteessa mökkimetsässä. Ja meillä peipot tykkäävät syödä myös kuorittuja auringonkukansiemeniä, pähkinöitäkin osaavat rikkoa.

   Poista
 8. Voi pientä lutuista, tervetuloa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina niin ihanaa nähdä eka peippo keväällä! Piti sille oikein ääneen todeta, että tervetuloa takaisin :)

   Poista
 9. En ole yhtään nähnyt, mutta eilen kuulin ensimmäisen kerran. Myös sepelkyyhky huhuili vähän kauempana. Lintujen luritttelut kuuluvat kyllä niin olennaisesti tähän kevään odotukseen, että jokaista uutta ääntä jaksaa pysähtyä ihailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samojen lintulajien lurituksia näköjään kuunneellaan. Sepelkyyhkyä nimitänkin uhuuksi. Nyt vaan näyttää, että kulmakunnan uhuu on hukannut kumppaninsa jonnekin talvimuuton aikana. Täällä huhuilee yksin iltaisin koivunlatvassa.

   Poista
 10. Eikäää:) peipposia, kohta ne on meilläkin!! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan jo lintujenkin vuoksi vähän lämpöisempiä öitä!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!