torstai 24. huhtikuuta 2014

Vihdoinkin!

Niin hirmuisen paljon olen odottanut, että saisin taas nähdä perhosia liihottelemassa mökkimaisemissa. Viime sunnuntaina 19.4. vihdoin näin muutamia lepattelevia siivekkäitä mökillä metsänreunassa. Sitruunaperhoskoiras liihotteli pitkin ja poikin hirmuisella kiireellä eikä pysähtynyt minnekään ja katosikin sitten yhtäkkiä kokonaan näkyvistä. Sen sijaan neitoperhosia bongasin kolme kappaletta, kaksi niistä teki toistensa kanssa yläilmoissa lähempää tuttavuutta ja yksi lämmitteli kohmeista kroppaansa auringossa kasvilavan liepeessä.Perhospäivän kruunasi ojanvarressa bongaamani isonokkosperhonen. Luulin sitä ensin tavalliseksi nokkosperhoseksi, mutta sen suurempi  koko laittoi tarkastelemaan kuvasta tarkemmin ja kyllä tuo yläsiiven ensimmäisen mustan palkin jakautuminen kahdeksi palloksi suuremman koon lisäksi kielii siitä, että kyse on talvehtineesta isonokkosperhosesta. Korjatkaa, jos olen mielestänne väärässä. Parempaa kuvaa en saanut, perhonen oli sen verran kaukana. Oi ihanuutta, nyt on perhoskesä vielä kokonaan edessä!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihanaa on se, että kaikki on juuri vielä edessä päin - monta kuukautta kevättä ja kesää, jeeeeeeeeeee!

   Poista
 2. Meillä näkyi viime viikonloppuna sitruunaperhonen. Ihanaa, kun perhoset alkavat lentää jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä perhoslajia jo bongattu eikä olla vielä edes toukokuussa :)

   Poista
 3. En ole tiennykään, että nokkosperhosta on myös isompaa. Meillä Espossa ei juuri perhosia näe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isonokkosperhosia on tullut parina vuotena isona vaelluksena ja osa on onnistunut talvehtimaan täällä, melko uusi tulokas siis.

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Onko sulla antaa vinkkiä kirjasta, jossa olis perhosen toukat ja perhoset helposti katsottavissa? Kirja ois kätevämpi kuin tietokoneelta etsiä mikä toukka tai perhonen on milloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En ole törmännyt kirjaan, jossa olisi sekä toukkia että aikuisia perhosia. Muutenkin tuntuu, että toukista on vähemmän kuvia. Netti on minulla ollut pääasiallinen tietolähde.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!