keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Viimeiset pisarat Turun puutarhamessuilta

Vielä olisi tallusteltavana muutama messukäytävä Turun Piha &Puutarha -messuilla yleiskoristelualueen ulkopuolella. Aika paljon oli katoa puutarha-alan osastoissa verrattuna aiempiin vuosiin. Paikalla oli fudgen myyjää ja puhelinoperaattoria, mutta missä olivat taimimyyjät? No, osalle ajankohta oli taimien puolesta varmaan liian aikainen, esim. Pionien kodilla oli vain pieni piste ennakkotilauksia varten. Mikä vaikutus mahtaa olla yleisellä kehnolla taloustilanteella näytteilleasettajien halukkuuteen/mahdollisuuteen osallistua ja satsata messuille? Ideoinnilla pääsee kuitenkin usein pitkälle, ilman, että tarvitsee kuluttaa paljon rahaa. Esimerkiksi viiden terassin "näyttelyalue" oli surkea esitys verrattuna Tukholman messujen kahteentoista ideaparvekkeeseen, joiden vahvuus oli mm. erilaisuudessa, luovuudessa ja kierrätyksessä. Toinen syy näytteilleasettajien vähäisyyteen voi olla se, että Turussa järjestetään myös toiset puutarhamessut: huhtikuun loppupuolella on Turun alueen puutarhajärjestöjen Puutarhan Kevät -messut Caribiassa. Mutta viimeisiä pisaroita puristellen poimin vielä kameran muistikortilta muutamia kuvia Piha & Puutarha -messukäytäviltä iloksenne ja ihmeteltäväksenne, olkaa hyvät:


Perinnekasvien osastolla oli hauska ikkunoista tehty pienoiskasvihuone pelakuille, joiden nimikylteistä ei valitettavasti saanut selvää. Ulkopuolella olevat tuoksupelargonit hämmästyttivät toisistaan melko paljonkin eroavilla tuoksuillaan. Itse hankin osastolta kotiin vanhan suosikin, enkelinsiiven. Se on pistokas, jonka alkuperä juontuu tiettävästi 40-luvulle Rymättylään. 


Tämän persoonallisen ja erikoisen ruukkuratkaisun sain isältäni etukäteissynttärilahjaksi. Eikö olekin veikeä? Tämän voi ripustaa seinälle (on tosin aika painava) tai pitää esimerkiksi pöydällä. Kiva kurkistusluukku-idea ja ruukun harmaa väri miellyttää silmää. Lämmin kiitos isälle mieluisasta lahjasta!


Huomenna kutsuu Helsinki. Tarjolla olisi Oma piha -messut.
Ehkä arvaatkin, että sieltä saattaa olla muutama kuva luvassa :)

21 kommenttia:

 1. Tuo ikkunakasvihuone on todellakin hieno! Muuten en ehkä ole aivan oikeaa yleisöä messuille, koska huomaan niiden olevan aina hiukan liian kaupallisia minulle. Ja siis väärällä tavalla, koska myynnissä on paljon kaikkea puutarha-aiheen ulkopuolelta, kuten kuvailit. Toivon silti Tampereen messuilta väriä ja iloa vielä niin harmaaseen kevääseen. Voisin ostaakin jotakin, jos sattuisi olemaan jotain sopivaa tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen messuilla en ole koskaan ollutkaan, täytyy tiirailla, jos blogiväki postailee sieltä...

   Poista
 2. Näitä kuvia katsellessa tulee kyllä niin keväiset täpinät, että ihan tekee mieli istuttaa jotain:)

  VastaaPoista
 3. Ai että, nuo helmililjat on vaan niin ihastuttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja pitkäikäisiä, kun ulkona on niille just sopiva keli. Öisin otan ne jääkaappiin.

   Poista
 4. Isälläsi on hyvä maku, noin ihana lahja!
  Pelkäänpä, että tällä taloustilanteella on vaikutusta myös messutarjontaan. Messuosasto pelkästään on aika kallis investointi monelle pienelle yritykselle. Katselin Helsingin puutarhamessujen esillelaittajien listaa ja minusta se näytti paljon rajallisemmalta mm. viimevuotiseen verrattuna. Tämä taloustilanteen dominoilmiö on jotenkin surullista, kaikki vaikuttaa kaikkeen ja uutiset ovat alituiseen täynnä negatiivisia tietoja. Tässä on välillä vaikea pysyä objektiivisena ja luottaa tulevaisuuteen. Yritetään kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän näki, kun tutkin messujen aluksi tuota ruukkua. Oli siitä päätellyt, että se voisi olla hyvä! Taitaa tuntea makuni.

   Itsekin tässä roposia laskin, kun Helsingin matka on edessä, mutta ns. matti kukkarossa. Mutta aion nauttia kuitenkin ja ottaa ilon irti katselemalla!

   Poista
 5. Voi harmi jos messut pienenee... =(
  Minä olen täällä innoissani odottelemassa Oma PIha messuja. HArmittaa jos niistä tulee pettymys. Tukholmaan tahtoisin minäkin taas joku vuosi. Siellä on myös liuta mielenkiintoisia luentoja.... Vähän ihmettelin että Kevät messuilla luento-tarjonta oli melko suppea... ?
  Hauskaa messupäivää ja kuvia odotellaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että messut eivät tuota pettymystä. Ymmärsin, että teet pidemmänkin matkan päästäksesi Helsinkiin, joten koitahan nauttia messupäivästä.

   Poista
 6. Kauniita kuvi messuilta.Nuo valkoiset helmililjat ovat niin kauniita. on pakko omaankin puutarhaan hommata niitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muutama vaaleanpunainen helmililja mökillä. Ne ovat aika herttaisia myös.

   Poista
 7. Voi kääk.... Jos tämä oli parasta antia, niin aika laihaa Tukholmaan verrattuna. OmaPiha-messuillakaan ei ole kuin neljä näytepartsia. Olen ollut kolme päivää rakentamassa ja en ole edes ehtinyt katsoa mitä sinne nousee. Tai no, juustoständi oman ständin viereen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli Turussa taas ihan hieno se yleiskoristelualue, vaikka siihenkin kaipasin lisää jonkinlaista luovaa hulluutta ja uskallusta. Alueen eri suunnittelijoiden tekemät osat olivat mielestäni liian yhteneväisiä tai liian tylsiä. Kukkia oli kuitenkin paljon, ja sehän ilostuttaa aina! Teidät löytää sitten Helsingistä juuston hajua seuraamalla, itse olin tänään vatsataudissa, pidän peukkuja, että tokenen huomiseksi.

   Poista
  2. Ai niin, siitä yleiskoristelualueesta oli oma postauksensa muutamaa päivää aiemmin, jos haluat jossain välissä käydä kurkkaamassa. Ja hyvää messukestävyyttä sinulle!

   Poista
 8. Synttärilahjasi on kerrassaan viehättävä! Valkoiset helmililjat harmaassa ruukussa; tosi kaunista! :)

  VastaaPoista
 9. Ihania helmililjoja sekä pilkulliseen kiedottuna, että synttärilahjassasi! Ja minuun kyllä vetosi pinkki enkelinsilmäpelakuu kuluneessa laatikossa.
  Toivottavasti selätät taudin ja pääset lähtemään Helsingin messuille :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, imodiumin voimalla on menty...ehkä aamulla jo parempi olo.

   Poista
 10. Isät ovat ihan parhaimmistoa :)

  Upean ruukunkinkin bongasit...vanhaa jämälautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain?

   Joo, se oli aika hauskanen yritys, esillä oli samalla tekniikalla toteutettu lipaston vai oliko se joku penkin tapainen? Kierrätysideat yleensä bongaan aina!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!