keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kahden vuoden odotus

Istutin toukokuussa kaksi vuotta sitten mökille suklaakirsikkapensaan (Prunus cerasus ´Chokoladnaja´). Kyseessä oli kolmen latvan astiataimi, itsepölyttyvä. Kaksi vuotta pensas käytti ilmeisesti juurien kasvattamiseen, mutta tänä keväänä suklaakirsikka on vihdoin kukassa. Nyt jään odottelemaan vesi kielellä ensimmäisiä maistiaisia...14 kommenttia:

 1. Tällaisesta en ole koskaan kuullutkaan! Mistä nimi suklaakirsikka tulee? Maistuuko siinä suklaan vivahde? Jään innolla odottamaan maistelun tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakirsikan nimi tulee hedelmän/kirsikan ruskeasta värityksestä, maku on mantelinen.

   Poista
  2. Kiitos Kukkahattuneidille ystävällisestä vastauksesta. Samaa olisin vastannut, koska kyseistä pensasta hankkiessa tuli kurkattua tuo maku, että ei se todellakaan suklaalta maistu, väritys vaan on sama :)

   Ilmoittelen, jos kirsikoita ilmaantuu, maistuiko manteli!

   Poista
 2. Minulla on vuoden vanha suklaakirsikka eikä se siis vielä kuki, mutta jospa sekin sitten parin vuoden päästä! Sinä saat jo ensimmäiset maistiaiset. Toivottavasti maistuvat hyville! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka on itsepölyttyvä, niin vähän tupsuttelin kukkia sormellakin. Jos nyt vaikka pari kirsikkaa saisi maistiaisia! Kärsivällistä odottelua sinulle oman pensaasi kanssa :)

   Poista
 3. Mullakin viime vuonna istutetussa muutamia kukkia, katotaan saadaanko maistiaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että kukkii! Minulla on koko pensas kananverkon alla, kun on jänöjen herkkua ja täällä niitä rusakkoja riittää mökkimaisemissa.

   Poista
 4. Minä istutin omani viime vuonna eikä vielä näy yhtään kukkaa. Pitää maltilla odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, koita vaan jaksaa odottaa, pensaasi haluaa ensin juurtua kunnolla. Ja jostain luin, että suklaakirsikka on kalkinsuosija, joten muista kalkita kanssa :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä. Istutin sen pussimultaan, joten kalkitus taitaa olla jo tarpeen.

   Poista
 5. Ihanaa, onnea. Minun puuni ei vielä kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä pitäisi tulla kaksimetrinen, pallomainen patsas. Sitä se ei todellakaan ole, vaan kaikki oksat sojottavat viistosti viivasuoraan samaan suuntaan. Mutta ei haittaa, jos kukkii ja tuottaa satoakin :)

   Poista
 6. Meillä istutettiin viime kesänä 3 suklaakirsikkaa, josita yksi kukkii nyt jo :D Saas nähdä mitä yhdelle tapahtuu, kun se sai pientä vauriota koirien katkottua sen ainokaisen ison oksan... vihertämään se ainakin on onneksi alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillä on varmaan suotuisammat olosuhteet, kun kirsikka pukkaa kukkaa jo nyt näin nopeasti istutuksen jälkeen. Hyvä niin!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!