lauantai 31. toukokuuta 2014

Peloton

Kirjosieppokoiras on todella ärhäkkä puolustamaan omaa pesäänsä. Yhtenä päivänä näin, kun tikka sai varmaan kolme kirjosiepon nokan kopsaisua päähänsä tullessaan liian lähelle kirjosiepon pesäpönttöä. Tämä sisupussi on myös melkoinen talonvaltaaja: Luontoportin mukaan se valtaa usein tiaisten pöntön heittämällä muutaman männyn kuorenpalasen tiaisten munien päälle, jolloin tiainen ei enää tunnista omaa pesäänsä.


8 kommenttia:

 1. Kuvasin tänään mökillä samaa lintua.
  Nyt ei saanut kyllä sympatiapisteitä vaikka kuvissa hyvältä näyttääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin koiraan sulkapuku on mielestäni kaunis ja tuo valkoinen kuvio kuin designerin suunnittelema.

   Poista
 2. Meillä on joka kevät sama tappelu, kirjosieppo tulee niin myöhään, että tiaiset ovat jo ehtineet aloittaa pesimisen. Sitten tulee herra sieppo ja tappelu alkaa - ja joka kerta se voittaa. Tänä vuonna tällä haaremin sulttaanilla on pesä kolmessa pöntössä, joten kiireisenä se itsensä ja naisensa pitää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkää työpäivää näyttää meilläkin sieppokoiras painavan mökillä. Hyönteisiä menee pönttöihin tasaiseen tahtiin...

   Poista
 3. Ihania kuvia! Kuulemma samainen herra myös liehittelee useampaa neitoa, mutta osallistuu vain ensimmäisen "saaliinsa" kanssa poikasten ruokintaan. Muut saavat hoitaa tehtävän yksinhuoltajana. Pöh.

  VastaaPoista
 4. Jos on röyhkeä kirjosieppo, niin kyllä piskuinen sinitiainen antaa hyvän vastuksen. Olen seurannut näiden jokakeväistä kiistelyä sinitiaisparin kotiovella, eikä periksi ole annettu. Sinitiaiset ovat pitäneet pönttönsä. Onneksi Kuusirannassa on niin paljon pönttöjä, että kirjosiepollekin on aina löytynyt muutama.

  Sinulla on blogissasi upeita kuvia, joissa silmä lepää!

  VastaaPoista
 5. Meillä kävi samoin kuin Kuusirannassa. Talitintti joutui luovuttamaan kotinsa, mutta sinnikäs pieni sinitiainen jatkaa pesintäänsä. Ymmärrän kyllä kirjosieppoakin, se tulee viimevuotiseen kesäkotiinsa ja kas, joku paikallinen on ominut sen.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!