perjantai 30. toukokuuta 2014

Tukholman tuliainen kukassa

Täytyy myöntää, että en ole oikein riittävällä huolella ehtinyt hoitaa Tukholman Nordiska Trädgårdar -messuilta ostamiani pelakuiden taimia. Suurin osa on vielä istuttamatta suurempiin ruukkuihin enkä ole ehtinyt niitä karaistakaan, koska ensin karaisurumbassa olivat orvokit ja nyt jättiverbenat. Mutta tällä viikolla toivon pääseväni tuohon puuhaan pelakuidenikin kanssa. Yksi Tukholman tuliainen on kuitenkin jo kukassa, Wibrantilta ostettu munankuoripelargoni K-Peppermint Twist.


18 kommenttia:

 1. Ihanan kirjavat kukat tuolla Tukholman tuliaisella.
  Minullakin hieman venyi taimien purkittaminen isompiin, mutta hyvin ovat nyt lähteneet kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi tosiaan korkea aika saada nuo tuliaiset parempiin multiin, jotta näkisin kesällä kukkaloistoa :) Ensi viikon alussa yritän ottaa töiden jälkeen sille hommalle aikaa.

   Poista
 2. Kaunis, kirjava kukinto. Minä toin pelakuut äkkiä sisälle, kun ilmat viileni. Uusi karaisuviikko siis edessä kun taas lämpenee.

  VastaaPoista
 3. Oivoivoi,miten kaunis minttukarkki!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Minua viehättää erityisesti kuvion ennakoimattomuus, pisteet, pilkut ja viirut voivat joka kukassa olla ihan eri tavalla.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On kyllä pirtsakka ja oikein loistaa silmiin ikkunalaudalta.

   Poista
 6. Vau, miten ihanat kukat!! Tuommosen pelakuun minäkin voisin ottaa :)

  VastaaPoista
 7. Mua harmitti kun en jaksnut ja ehtinyt tutkia kaikkia lajikkeita messuilla. Alkoi tulla jossain vaiheessa kukkaähky. Ehdän mä ostanut kuin yhden liljasipulipussin. Siitä olin kyllä sitäkin onnellisempi, sillä olin pitkään jo halunnut tuon liljan ja sitä ei vielä Suomessa ollut näkynyt. Nyt taisi olla Viherpeukaloilla uutuutena.

  Miten ne tulppanit oli karanneet? Siementääkö ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi ollut enemmän rahaa, olisin varmaan hankkinut enemmänkin noita erikoispelakuita. Valikoima oli aivan valtava, en ole törmännyt sellaiseen täällä Suomessa.

   Kasvitieteelliset tulppaanit voivat ymmärtääkseni levitä ainakin jotkut myös siemenistä. Toinen vaihtoehto on, että sipuli on jostain syystä päätynyt tien toiselle puolelle. Mysteeri :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Vähän erilainen ja varsin viehättävä. Ja kukka näköjään kestää kauan!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!