perjantai 3. lokakuuta 2014

Kysyntää pehmusteista

On taas se aika vuodesta, jolloin mökin puutarhatuolien pehmusteista on kysyntää. Juuri viime viikonloppuna totesin, että grillikatoksessa olleesta istuinsuojasta oli jo osa pehmusteista otettu lievää väkivaltaa käyttäen pesätarpeiksi. Siellä sitä valkoista "pumpulia" repsotti vähän siellä sun täällä. Yleensä niitä haituvia lentelee loppusyksystä pitkin mökkipihaa, kun osa pesänvuoraustarpeista liitelee ilmeisesti tuulen mukana karkuun saalistajan suusta tai nokasta. Oravat ja talitintit etsivät nyt ahkerasti talven varalle lämmikettä, joten tähän kohtaan sopinee pari kuvaa pitkähännästä. Kuvat nappasin tämän kevään poikasesta kesäkuun lopulla, oli vielä aikamoisen pörröisessä vauvakarvassa.


14 kommenttia:

 1. Tuostapa tulikin mielee, että pitää viedä lämmiketarpeita tarvitsijoille. Olen kerännyt kaikki villalanganpätkät ja vastaavat ja syksyllä ne kelpaavat linnuille ja oravillle lämmikeeksi. Ihana tuo pikkuinen, toivottavasti selviää ensi kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun muistat keräillä luontoväelle pehmikkeitä talven varalle!

   Poista
 2. Voi pientä miten on suloinen ♥

  VastaaPoista
 3. Voiko enää söpömpää olla. =)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Meillä talitintit kävivät kaivamassa hapsumattoa, joka oli ulkona tuulettumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talitintit saavat nokallaan kätevästi reiän noihin istuinsuojiin ja alkavat sieltä nyhtää pehmusteita. Taitavia ja nokkelia ovat.

   Poista
 5. Söpöläinen:) Meilläkin etsivät pesätarvikkeita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä nyt jokainen, joka talvensa joutuu pakkasten armoilla viettämään, haluaa jotain kotipesäänsä lämmikkeeksi, se on ymmärrettävää. Pitäisi olla koira, niin voisi viedä koiran karvoja tarjolle...ainakin joistakin roduista lähtee paljonkin irtokarvaa harjaamalla :)

   Poista
 6. Onpa ihanat kuvat. Tarpeeseensa kurre pehmusteita riipii. Ei laisinkaan ilkeyttään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ilman muuta pesä pitää laittaa talvikuntoon, kurrekin tarvitsee turkistaan huolimatta ylimääräistä lämmikettä. Ja tintit myös.

   Poista
 7. Ihanat kuvat!
  Nuo käpälät ovat jotenkin niin liikuttavan näköiset ja miten näppärästi ne toimivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaperoiässä nuo oravanpoikaset ovat kyllä ihan vastustamattoman suloisia!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!