lauantai 3. tammikuuta 2015

Pelargonimuisteloita

No niin, nyt ovat kaikki kesäparvekkeen pelargonit kukkien taivaassa :) Ei se talvetus vaan näissä olosuhteissa onnistu. Mutta onneksi jäi kuvia, joista pelakuita voi ihailla vielä vuosienkin kuluttua. Osan parvekepelargoneista olen jo esitellytkin, mutta tässä muutama, joista osasta ei ole ollut vielä kuvaakaan tai vain muutama.

Ihanan rehevästi kukki koko kesän Mårbacka-ryhmään kuuluva kerrannaiskukkainen vyöhykepelargonia nimeltään Selma. Sen pinkkien terälehtien joukkoon eksyi aina silloin tällöin kirkkaamman punaisia piristykseksi.

Vähän pettymykseksi jäi Ruotsissa vuoden 2014 pelargoniksi valitun Pelargonium x hortorum Moonlight-serien 'Katy 13':n kukinta. Se oli aika vähäistä. No, jos parvekkeeni olisi aurinkoisempi, kukkiakin olisi todennäköisesti enemmän.


Katyn ja tähtipelargoni I-Lotta Lundbergin ostin pikkutaimina viime vuoden maaliskuussa Tukholmasta Wibrant Trädgård Rockdalan osastolta puutarhamessuilta. Lotta ei jaksanut tekaista kuin yhden kukkavanan, mutta kukinnon väri oli ihastuttava. Kamera ei sitä onnistunut toistamaan siten kuin silmät sävyn näkivät. Tummansävyinen ja pienehkö kukinto, varsin viehättävä.
Slottsträdgården Ulriksdahlista kukkivana hankittu tähtipelargoni Pagoda teki alkukeväästä sisätiloissa vitivalkoisia kukkia, ulkona kukkiin kehittyi myös vaaleanpunaisia sävyjä. Erityisesti pidin Pagodan lehdistöstä, joka oli varsin rehevä ja kaunis.Koko viime kesän suurimman kukkapalleron kehitti munankuoripelargoni K-Peppermint Twist. Pallero ei  mahtunut yhdelle kämmenelle! En uskonut varren jaksavan kannattaa kukkapalloa ja leikkasin sen maljakkoon, pallero ei ihan mahtunut kokonaan kuvaan (viimeinen kuva).24 kommenttia:

 1. Todellisia kaunottaria kaikki. ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olivat, harmi, etten saa ihailla niitä enää livenä!

   Poista
 2. Ihania pelakuita! Osa minunkin pelakuista on kukkien taivaassa, varmimmat vielä sinnittelee vahvimmin Mårbackat, Els ja First Yellow.Muissa on kyllä vihreät rangat eikä mustaa näy ja kukkiakin ne yrittäisivät. Tilauksessa olisi auringonsäteitä. Ensi kuulla laitan pelakuun siemenet multaan ja messuilta sitten taas hankin lisää, Pukilla on ihania pelakuita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenistä viime keväänä kasvattamani ovat talvetusyrityksessä mökillä. En ole vähään aikaan päässyt käymään siellä ja tarkistamaan tilannetta, että vieläkö niissä henki pihisee. Pidän peukkuja, että sinun pelakuusi pärjäävät!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sitä oli parikin minulla edelliskesänä, ihan takuuvarma kukkija!

   Poista
 4. Piparminttu näyttää yhtä raikkaalta kuin kuulostaakin. Onpa pirtsakka ilmestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppermintissä oli kyllä ytyä ja näyttävyyttä!

   Poista
 5. Upeita pelargoneja! Varsinkin tuo Peppermint Twist on aikas muhkea ja säpäkän värinen.

  VastaaPoista
 6. Oh!! Kauniita, upeita suorastaan. Melkein tunnen tuoksun tänneasti kuvien välityksellä, kesä ja pelaguut. Kauneutta parhaimmillaan, vau. Harmi kun talvetus ei onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sydänsuruja olen potenut, kun nämä menetin, mutta minkäs teet...

   Poista
 7. Kauniita kuvia kauniista kasveista :) Erityisesti Pagoda on ihastuttavista ihastuttavin. Sääli etteivät säilyneet, mutta onneksi on ihanat kuvat sentään. Itsekin aloitin viime syksynä blogin, aiheena pelkästään pelargonit :) Tervetuloa vierailulle Pelargonitaivaaseen!

  VastaaPoista
 8. Pelakuut ihan mahdottoman ihania!!! Upeat kuvat on sinulla :)
  No kuun vaihteessa laitetaan sitten uudet siemenet multaan, ettei kukkaloistoa puutu ensi kesältäkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätän ehkä tänä keväänä pelakuiden siemenkasvatuksen väliin...Meinasi viime keväänä karata vähän käsistä eli liian runsaslukuiseksi karaistavien taimien määrä. Ja kasvivalojenkaan alle kaikki eivät vaan millään mahdu, joten pitää valitettavasti tehdä valintoja. Orvokkeja taidan kuitenkin kylvää, ja jättiverbenaa!

   Poista
 9. Upeita pelargoneja! Tuo Selma on todella kaunis.
  Ostin viime kesänä Velvet Red pelargonian, johon ihastuin kovin, saa nähdä saanko sen talvehditettua.

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tutustua Velvet Rediin...pidän peukkuja, että talvetuksesi onnistuu paremmin kuin minulla!

   Poista
 10. Eksyin tänne blogiin ja ihastuin heti. Kauneutta ja herkkyyttä. Mielen rauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos viihdyit. Kiitos kauniista sanoistasi! Tulehan toistekin :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!