perjantai 28. elokuuta 2015

Pirteää ja pehmeää

Viime sunnuntaina huomasin,
että persikat mökillä olivat kypsyneet,
vaikka eivät olleet kauttaaltaan punertuneet.
Osaan oli jo ehtinyt iskeä muumiotautikin,
mutta ei onneksi kaikkiin.
Osan persikoista olivat tuhonneet öttiäiset ja muurahaiset,
mutta ne hyvät persikat päätyivät perinteisesti piirakkaan.
Sen valmistivat tällä kertaa isä ja äiti ♥♥
Ihanan pirteää ja persikkaisen pehmeää yhtä aikaa, nam!


20 kommenttia:

  1. No, onpas herkullisen näköistä! Ei sitä ihan kaikilla olekaan persikkapiirakkaa omista persikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla, mutta voisi kyllä olla :)

      Poista
  2. Oi, teillä on jo tehty piirakkaa. Näyttää niin herkulliselta!
    Minä olen vaan kuvannut päivittäin sitä minun ainokaistani, vielä on onneksi pysynyt siellä puussa. Viikonloppuna teen ne muffinssit ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli pakko poimia kaikki sunnuntaina, kun kaikenlaiset öttiäiset hyökkäävät välittömästi herkuttelemaan, jos persikka ehtii yhtään ylikypsäksi puussa!

      Poista
  3. En ole tiennytkään että Suomessa voi kasvattaa persikoita, ihana juttu! Juuri tuossa nautin tuontipersikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulensuojainen, lämmin seinusta lienee otollisin paikka, meillä kasvaa metsän keskellä rinteessä, johon osuu aurinko osan päivää. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  4. Ihanan pehmeäposkinen ja herkullisen näköinen persikka! Piirakka näyttää tosi ihanalta ja vielä omista persikoista, nam!

    VastaaPoista
  5. Tuntuu niin ihmeelliseltä, että Suomessa kasvaa persikat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka vuosi aikaisin keväällä, kun persikan vaaleanpunaiset kukkanuput syttyvät lehdettömiin varsiin, koen aina uudestaan tuon ihmettelyn hetken :)

      Poista
  6. Oi mitä herkkua, maistui varmaan taivaalliselta omista arvohedelmistä valmistettuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska termi: arvohedelmä :) Juu, erinomaiselta maistuu eikä ole käytetty sitten yhtikäs mitään torjuntaainetta.

      Poista
  7. Piirakka ihan omista persikoista. Jo pelkkänä ajatuksena mahtava ja uskomaton. Varmasti hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, etten voi tarjota teille jokaiselle lukijalle palaa maistiaiseksi!

      Poista
  8. Persikkapiiras ja oma persikkapuu...
    ...kaunista!
    Suloisia loppukesän päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä päin se taitaa olla ihan tavallista :)

      Poista
  9. Minustakin ihmeellistä, että Suomessa kasvaa persikoita. Mutta ei ne varmaan täällä kumminkaan. Ihanan näköistä piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persikalle eniten myrkkyä lienevät jäätävät tuulet, sen kaarna rikkoontuu herkästi ja rakoileviin kohtii iskee helposti joku tauti.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Ei toden totta saakaan :) Mutta kannustan kaikkia kiinnostuneita kokeilemaan, ei se ole vaikeaa. Kalkkia, vettä ja ravinteita. Luonto hoitaa loput!

      Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!