sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Frizzle Sizzle

Esittelin innostuneena jo toukokuun alussa Mielen Lumossa rimpsureunaisen orvokin, jonka sattumalta löysin paikallisesta puutarhamyymälästä. Sinnikkään salapoliisityön tuloksena olen nyt saanut selvitettyä, että kyseessä on lajikeryhmä Viola x wittrockiana Frizzle Sizzle F1 Formula Mix.

Nämä orvokit kukkivat edelleen terhakkaasti parvekkeella, ja rimpsureunat hurmaavat minut joka päivä uudestaan! Se taitaa käydä ilmi myös postauksen kuvien määrästä :) En osannut valita näistä vain paria, joten päätyivät kaikki tänne ♥

13 kommenttia:

 1. Voi tuota kauneuden määrää! Upeat kuvat ja tuo orvokkilajike on todellakin kuvaamisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kenelläkään ei tainnut jäädä epäselväksi, että olen ihan näiden lumoissa!

   Poista
 2. On kyllä kaikkien kuviesi arvoinen tämä orvokki. Todella ihana. :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä erikoinen orvokki, todella rimpsukkainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimpsukka rinsessa! Se on oikein hyvä lempinimi tälle lajikkeelle!

   Poista
 4. Kauniita ovat niinkuin orvokit yleensäkin, mutta kuinka orvokeita hoidetaan, että ne kukoistavat. Jokin kirous leijuu minun orvokeiden yllä ja saan ne aina pikkuhiljaa kuihtumaan ja kuolemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin aika usein ränsistyy melko nopsaan ne pikkuorvokit, mutta nämä isommat ovat yleensä viihtyneet hyvin. Ei paahteessa, mutta ei täysvarjossakaan. Ei liian märkä, muttei liian kuivakaan. Ja sopivasti lannoitetta kasteluveden mukana ja päivittäinen kukkineiden nypintä, etteivät ehdi muodostaa siemenkotia. Siinä omat konstini, tuollaista perushoivaa :)

   Poista
 5. Uskomattoman ihana rimpsureuna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Nämä ovat hieman erikoisemmat kuin "tavikset", ja on kiva saada joka kevät jotain uutta ja tämä oli ainakin minulle!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!