torstai 7. kesäkuuta 2012

Pahasti myöhässä

Parvekkeen "kukittaminen" on pahasti myöhässä viime ajat piinanneen kylmän ja tuulisen jakson vuoksi. Taimia on vielä sisätiloissa, kun kelit eivät ole lämmenneet tarpeeksi ja kaikkea en jaksa parvekkeella harsottaakaan. Pesin parvekkeen läpikotaisin juuri ennen männyn siitepölypilviä, joten nyt on keltaista jauhetta jynssättävänä - ehkä huomenna töiden jälkeen, jos jaksan!

Parvekkeella orvokit ovat aivan siitepölyn kuorruttamia, pitäisi antaa niille kylpy! Bellis, jonka ostin jo varhain keväällä, on kukkinut ahkerasti minilasikaapissa tuottaen hauskoja, vaaleanpunaisia ja pörröisiä nappeja.


Vähäisiä parvekepuuhiani on tiivisti seurannut lähimännyn ja kuusen katveessa pesäänsä pitävän kyyhkypariskunnan toinen osapuoli. Männyn oksat vain pölisevät, kun puolikiloinen sepelkyyhky (Columba palumbus) räpiköi pesällensä :) Symppis ilmestys!


7 kommenttia:

 1. Voih mitkä kuvat, todella suloinen tuo bellis ja sepelkyyhkykin istuu niin tomerana katsellen.

  VastaaPoista
 2. Bellis on uusi tuttavuus -ja niitähän riittää!
  Mutta ihan ylivetokiva tuo sun kyyhkysesi :D

  VastaaPoista
 3. Hih,olisipa kivaa bongailla pulua lähipuussa :) Yleensä niitä näkee vain toreilla "häiriköimässä".

  VastaaPoista
 4. Meilläkin meinasi talon viereen, vuorimäntyyn tehdä selpelkyyhky pesän, mutta onneksi häiriintyi Niilosta sen verran, että meni vähän kauemmas...ei muuten, mutta niiden "laulu" ei ole kaikkein kauneemmasta päästä....)

  VastaaPoista
 5. Sympaattinen pulu, todella! Meilläkin sepelkyyhkyt pöllähtivät omenapuuhun useana päivänä itseään kupsuttelemaan tuossa toukokuun puolella, ja sain niihin ihan uuden näkökulman :)

  Belliksesi on ihan bellissimo!

  VastaaPoista
 6. Onpas komea kuva sepelkyyhkystä !
  Minulla on vielä parvekelasit pesemättä, kun odotan tämän siitepölykauden loppua. Ja sateita putsaamaan luontoa. Joidenkin korviin se kuulostaa kuulemma ihan tekosyyltä ; ) Tottapuhuakseni minulla on keväisiä työkiireitä edelleen, enkä aio stressata kotihommilla. Ehtiihän sitä... : )

  VastaaPoista
 7. Mulla on kaikki ruukut edelleen tyhjillään mutta vai sen takia et käsi ollut käyttökiellossa. Kaikki on kans paksun siitepölyn peitossa, ällöä sais sataa saavista kaatamalla että puhdistuis. Jos meillä jatkuu kesä pitkälle syksyyn ei tässä ole kiirettä niiden ruukkujen kans, koskas viime vuonna oli vielä kukat täydessä kukassa ruukuissa....lokakuussa!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!