torstai 5. heinäkuuta 2012

Suojeltu

Isokokoinen, vaaleanpunaisin, pallomaisin kukinnoin kukkiva pelargoni Drottning Ingrid on seilannut jo useamman päivän ajan parvekkeen ja keittiön välimaastoa. Se on suojeltu yksilö. Tikun, vai lieneekö Takun, hampailta. Päätin, että tätä pelakuuta orava ei rouskuta päiväsaikaan, kun olen mökkimaisemissa.


Ingrid on tanskalaisten vastine ruotsalaisten Mårbackalle. Olen siihen oikein tykästynyt!

Voi hitsinpimpula, lykkäsi äkillisen kurkkukivun lomalaiselle! Tänään menen siitä huolimatta ihailemaan pioneja, tosin en valitettavasti omaan puutarhaani. Sarah Bernhardt ei kuki näköjään vielä toisenakaan vuonnaan, nuput kuivuivat taas...

10 kommenttia:

 1. Kaunis!

  Olisikohan niin, että oravilla ei ole siellä lähimetsässä käpyjä paljolti syötävänä, yleensä niille kelpaavat kasvit vasta, kun muuta ei ole tarjolla. Tai sitten pelargoniat ovat sen oravan mielestä eksoottinen gourmetherkku.

  Joka tapauksessa, toivon, että upeat kukkasi eivät päädy enää syödyiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle oravalle on kelvannut pelakuiden lisäksi kerrottujen markettojen nuput ja kerrotut petunian kukat! On näköjään kaikkiruokainen. Yhtenä keväänä toinen orava rouskutti parvekkeen lähes kaikki orvokit ja lemmikit. Metsä on pieni, joten luulen, että olet oikeassa. Oravia on paljon ja käpyjä suhteessa liian vähän.

   Poista
 2. Kaunis!
  Arvaappa vain miten minun mårbagalleni kävi. Vaalisin kuin silmänterää...kannoin sisälle ja ulos ilmojen mukaan. Yksi päivä oli kova tuuli ja miehelleni sanoin, että piitääpä tuo kaunokainen taas viedä suojaan, mutta arvaappa vaan muistinko. Tuuli kaatoi ja pudotti kukan penkiltä...suurin osa oksista, kukista ja nupuista katkesi...nyyh.
  Nyt vaalin jäljelle jääneitä vielä suuremmalla rakkaudella...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku, tosi tylsää, että kukka meni nurin! Mutta onneksi pelakuut ovat melko hyviä kasvattamaan pian uusia lehtiä ja kukkavanoja!

   Poista
 3. Hei, mullakin on/on ollut tuo samainen pelargonia, ja en tiennytkään, että se on tanskalaista alkuperää, paitsi , että nyt kun sen kirjoitan tähän niin tottakait se on, jo nimestäkin päätellen.Olet saanut siitä tosi kauniin kuvan.Vai orava ryökäle näy napostelemassa kukkaherkkuja, voihan ketale.
  Mukavaa kesän jatkoa sinulle ja toivottavasti et nyt sitten sairastunt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvailin isointa kukkapalloa makrolla. Mielestäni kukan sävy on ihastuttava ja toimii sekä päivällä että illalla.. Kiitos kesätoivotuksista, vatsaflunssakin alkaa olla jo parempaan suuntaan!

   Poista
 4. Ihana pelargoni ja niin kaunis kuvakollaasi siitä! Täytyy painaa tuo nimi mieleen. Muistuttaa tosiaan hyvin paljon Mårbackaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika isoksi tuntuu kasvavan, joten tilaa tarvitsee! Mutta kukkii ahkerasti, ei muuta kuin ensi kevään ostoslistalle :)

   Poista
 5. Tuo on kyllä niin kaunis hempeä unelma että kannattaa suojella, ota meiltä kilttejä kurreja jotka ei syö kasveja:)
  Hyvää viikonloppua ja toivottavasti pysyt terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olen tässä naureskellutkin, että mökillä kukkani päätyvät suojaamattomina peurojen ja rusakoiden masuihin, parvekkeella oravien. Kiitos weekend-toivotuksista, harmittaa, että olen sen verran kaukana Loviisasta, etten päässyt ihastelemaan näyttelyäsi ja tapaamaan sinuakin samalla!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!