perjantai 6. heinäkuuta 2012

Vaikka heikottikin

Oli ihan pakko lähteä ihastelemaan ja ihmettelemään kukkivia kiinanpioneja Taivassaloon, vaikka joku vatsaflunssa yrittikin pitää minut torstaiaamulla vaakatasossa. Tässä pikainen ensinäkymä, lähiaikoina luvassa pionien ystäville muotokuvia eri pioneista, kunhan tältä pahaltaololta kerkeän kuvat siirtämään Bloggerin puolelle. Nuuhkikaa nyt näitä sillä aikaa :)


9 kommenttia:

 1. Oooo, ihania!
  Sinne Pionien kotiin minunkin on pitänyt jo monta kertaa mennä tutustumaan, mutta nämä kesäkiireet estävät monta muutakin hyvää aikomusta :(
  Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Käy nyt ihmeessä joku kerta siellä piipahtamassa, oli ainakin juuri nyt kiinanpionien kukinta-aikaan upea elämys!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Olin itsekin ihan onnesta mykkyrällä kaiken kauneuden edessä!

   Poista
 3. Oi hyvää päivää mikä taivas....kuuletko kuinka haukon henkeäni ja sydän tykyttää. Ihania. Onko noi jossain kasvihuoneen suojassa ettei sade vaan laita niitä lakoon. Mikä tää paikka oikeen on?

  Mulla samoja ongelmia kun sulla tuolla aikaisemmin puhuit et nuput kuivuu. Mulla on 5 pionia johon nuput kuivu tai niihin ei vain tule mitään. 3 pionia kukkii. Joskus luin et pionit helppoja mut olen vähän toistamieltä kun ne ei kuki, alkaa tämä emäntä hermostuun niihin pahasti. Tiedätkö että kestääkö joidenkin kans vaan vuosisata ennenko alkaa tuottaan kukkia vai ne on vaan väärässä paikassa tai jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henrietta, nämä kasvoivat ihan ulkosalla parin pienen kasvihuoneen sivustalla. Olivat aika luonnontilassa. Osa oli tosiaan kaatuillut jo maahan, osa oli kuihtuneita ja osa jo siemenkodankin kasvattaneita, mutta varsinkin kiinanpionit olivat komeassa kukassa. Lue lisää paikasta: www.pionienkoti.fi. Niillä on verkkokauppakin.

   Kyselin tuolla siitä omastani, joka tekee pikkunuput, jotka sitten kuivahtavat. Sanoivat, että syy voi olla liika märkyys tai väärä istutussyvyys. Meidän pionin osalta en usko edellämainittuihin, koska istutin pionin kohopenkkiin ja olin hyvin tarkka siitä, että se istutussyvyys oli oikea. Mutta pyysivät olemaan kärsivällinen, parivuotias pioni on vielä nuori ja kasvattaa juuriaan.

   Poista
  2. Mulla on kans kaikki ne 5 jotka ei kuki kohopenkeissä. 2 pionia jotka laitoin toissavuonna samaan laatikkoon ovat puola metriä maanpinnan yläpuolella ja toiseen tuli kolme kukkaa ja toiseen ei yhtään, eli ei voi märkää. Mä rupeen oleen sitä mieltä että on olemassa huonoja ja hyviä taimia, toiset ei vaan jaksa ensimmäiseen 5 vuoteen tehdä muutakuin lehtiä.....
   Kiitos ihanista pioneista noista uusista postauksista. On sen verran kaukana tuo paikka ettei viitsi vain niiden takia ajaa sinne mutta onneksi pelastat tilanteen:)

   Poista
 4. Kauniita ovat, tahtoisin tuon tummanpinkin heti itselle! Minulla on valkoinen ja vaaleanpunainen.

  Henrietta: Ootkohan sä istuttanut sen juurakon liian syvään? Siihen pitäisi laittaa vaan 2-3 cm multaa päälle. Uusi taimi jurottaa pari vuotta ennenkun yleensä kukkii.

  Paranemisia vatsatautiin, taitaa juuri yhdellä tyttäristä se olla päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsaflunssa jo hieman helpottaa, kiitos toivotuksista!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!