tiistai 10. toukokuuta 2011

Like leather

Hedelmien kuningattareksikin tituleerattu mangostani hurmasi minut ulkomuodollaan ja lopulta myös herkullisella maullaan. Pikkuompun kokoisella hedelmällä on paksu, punaruskea kuori, joka muistuttaa jännästi nahkaa.

Mangostanin korkea hinta johtunee siitä, että niiden viljely ei totisesti ole helppoa hommaa. Mangostaanit kasvavat trooppisissa sademetsissä korkeissa (jopa 25 m) puissa. Luin netistä, että hedelmät voidaan poimia ensimmäisen kerran 7–9 vuoden kuluttua puun istuttamisesta, mutta useimmiten vasta 10–20 vuoden kuluttua.

Ostamani mangostanin kuori oli melkoisen kuiva ja kova. Sain todella tehdä töitä, että sain hedelmän aukaistua. Kuoren sisällä oli jo vähän ylikypsiä valkoisia ja mehukkaita lohkoja. Maku oli miellyttävä, makea ja samalla hapahko, muistutti ehkä hiukan ananasta, joidenkin mielestä persikkaa.Söpö ylläri löytyi hedelmän alaosasta, kanta näytti ihan pikkukukalta :)

5 kommenttia:

 1. Suloinen hedelmä, jota olen joskus saanut maistaa. Meilläpäin ei vaan myydä koko herkkua, taitaa olla vielä liian erikoinen, ja kuten sanoit, hintava.

  Suloinen tuo pohjan kukka!

  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mä ostin tollasen ehkä huhtikuussa ja mulla on ne vieläkin. Kaupassa kattelin pariinkin kertaan kunnes punnitsin ja laitoin takas hyllyyn. Sit loppujenlopux päätin ostaa valokuvaus tarkoituksiin makso mitä makso. Kuori oli kova kun pähkinä ja siksi ovat varmaan vieläkin olemassa...mätäneekö lie koskaan. Toi alapuolella oleva iloinen ylläri oli kaikkein paras. Tämä on visuaalisesti täys 10+.

  VastaaPoista
 3. Enpä ole tuollaista tiennyt olevan olemassakaan. Hieno ja erikoinen :)

  VastaaPoista
 4. Mistä löydätkin kaikki ihanat hedelmät?
  Tämä kuulostaa tosi hyvältä.....persikkaa-ananasta..mm
  Aurinkoista viikkoa!! :)

  VastaaPoista
 5. Oih mikä hedelmä - en ole edes tiennyt tuommoisten ihanuuksien olemassaolosta. Pohjakin on kuin suoraan renessanssin aikakaudelta. Vau

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!