tiistai 28. kesäkuuta 2011

Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu...

Mökkimaastomme ojanpientareilta löytyy parista paikasta lehdokkia. En tiedä, kumpaa lajia nämä ovat, valko- vai keltalehdokkia. Molemmat ovat kuitenkin rauhoitettuja ja ymmärtääkseni melko harvinaisia. Lajit voivat myös risteytyä. Valkolehdokilla on vielä pari alalajiakin, joten tunnistus on näin maallikolle vaikeaa. Kaunis kämmekkäkasvi se kuitenkin on ja tuoksuu voimakkaasti yöaikaan houkutellessaan kiitäjiä.


5 kommenttia:

 1. Oi, nyt muistin, että meidänkin tontin reunalla kasvaa valkolehdokkia, pitää mennä ensi yönä nuuskimaan ja tapaamaan kiitäjiä......

  VastaaPoista
 2. Todella harvinainen on. Mukava kuulla, että siellä niitä kasvaa:)

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis ja upeeta että teidän mökillä löytyy tälläistä kauneutta. Anopin mökillä oltiin pari yötä kun oli vapaata ja siellä ei kasva yhtään mitään:) Kauppareissulle ajattelin ottaa sakset mukaan että leikkaan ojanpientareelta lupiineja mukaan koska oikeesti ei ole kukan kukkaa mut unohdin ne sakset.
  Aivan mahtavat kuvat olet saanu sudenkorennosta, tosi kaunis sininen siinä. Josko en nähnyt näitäkään mutta olimme eilen autiolla saarella kuvaamassa auringonlaskun, voi että oli upeeta. 20 vaille ykstoista meni mailleen ja me lähettiin takas veneileen kohti mökkiä. Oli sellainen fiilis että ollaan ainoita ihmisiä maailmassa:)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!