lauantai 20. elokuuta 2011

Ihanuuksia kevääksi

Korpikankaan sipuliluettelo tupsahti postiluukusta viime viikolla. En olisi saanut avata sitä! Nyt on sitten ihanuuksia tilattu mökille ensi kevääksi eli sipuleita laitettavaksi multaan syksyllä...Carnaval de nice, Rose Queen, Shirley ja monta muuta! Samaan syssyyn pitäisi miettiä, miten estää myyriä rouskuttamasta niitä talven aikana...onko kenelläkään hyviä neuvoja?
Taistelu syysflunssaa vastaan on käynnissä...niisk...
Auringonpaistetta elokuiseen viikonloppuusi!

10 kommenttia:

 1. Pakkohan sitä on mökin sipulinsa saada! Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Sipulikuume on ihan kamala tauti, täälläkin on yksi sen tartunnan saanut! :D

  Joku vinkkasi, että kannattaa istuttaa sipulit rikkinäiseen pesuvatiin ja upottaa se juuri ja juuri maanpinnan alapuolelle. Rikkinäinen siksi, että vesi pääsee valumaan pois, mutta pitää myyrät loitolla. Aion kokeilla sitä tänä syksynä itsekin.

  Niin ja siitä ne on helppo nostaa syksyllä ylös, jakaa mahdolliset sivusipulit pois ja tehdä lannoitus seuraavaa kevättä varten. En kyllä ikuna kuuna päivänä ole niin tehnyt, mutta jos oikein mieluinen kasvi löytyy, niin olisihan se kiva olla samaa vielä monta vuottakin. :D

  VastaaPoista
 3. Minnalla olikin hyvä vinkki. Meilläkin on mökillä myyriä tosi paljon, eikä viitsisi istuttaa sipuleita myyrien iloksi :)

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista!
  Ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo sipulikukat! Meilläkin joinain vuosina (ei joka vuosi) on myyräongelmaa, mutten ole keksinyt miten saisi estettyä etteivät popsi sipuleita.

  Toivottavasti voitat taistelun syysflunssaa vastaan!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. heh, tein myös ison tilauksen ennen lomille lähtöä. Syyskuussa on taas paljon istutettavaa:)

  VastaaPoista
 7. Kokeileppas istuttaa laukoja myyrien herkkujen viereen tai läheisyyteen. Varmaksi en voi sanoa mutta kun aloin miettiä oman viljelypalstani tulppuja joihin ei ole koskaan kajottu vaikka myyriä on ympäri vuoden ollut nyt hirveästi, niin ainut syy jonka keksin, oli ukonlaukat joita kasvoi läheisyydessä myös.

  VastaaPoista
 8. Samaa tautia podetaan!
  Kokeile sellaista, että teet vähän kuin katiskan kanaverkosta ja upotat sen maahan sipuleineen. Sipulit pääsevät nousemaan reijistä, mutta myyrät eivät pääse niihin käsiksi:)
  Ei kun kukkaloistoa istuttamaan!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Pitää miettiä tuota pesuvati/katiska-meininkiä...ja taistelu flunssaa vastaan jatkuu vielä kiivaasti, joten kiitos myös paranemistoivotuksista!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!